Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3 Shanin

Jiraiya

jiraiya.jpeg  Állapota:          él , elhunyt (shipudenen)
  Kora:                 50–51 az 1. részben,54 a 2. részben
  Született:         november 11.
  Vércsoportja. B
  Nemzetisége:
avarrejteki
  Foglalkozása: nindzsa

Dzsiraija (nyugaton Jiraiya?) egy kitalált szereplő Kishimoto Maszashi Naruto című manga- és animesorozatában. Jiraiya a Naruto világában Avarrejtek falujának egyik nindzsája, Cunade és Orochimaru egykori csapattársa és a sorozat főhősének, Uzumaki Narutonak a keresztapja és tanítója. A szoknyavadász jellemvonásokkal rendelkező Jiraiyat több kritika is a sorozat komikus színfoltjaként jellemezte.

Jiraiya a Jiraiya gókecu monogatari  című japán népmese azonos nevű főszereplőjéről kapta a nevét. A népmesei Jiraiya mágikus erővel bírt és képes volt megidézni egy óriási békát. Kishimoto Maszashi eredetileg teljesen más külsőt és hajviseletet szeretett volna rajzolni a szereplőnek. Jiraiya ebben a kezdeti formájában, hasonlóan népmesei „elődjéhez”, képes lett volna embernagyságú békákat is megidézni, de ezen képességégén, csakúgy mint eredeti külsején Kishimoto jelentős változtatásokat hajtott végre. Egy interjúban Kishimoto megjegyezte, hogy a sorozatban lévő tanár-diák kapcsolatok közül leginkább Naruto és Jiraiya viszonya áll a legközelebb a szívéhez.

 

Jiraiya Avarrejtekben nőtt fel Szarutobi Hirudzen, a harmadik hokage felügyelete alatt. Idősebb korában Dzsiraiját két csapattársával, Orochimaruval és Cunadéval együtt a Három legendás nindzsának ( Denszecu no szannin?) nevezték kimagasló képességeik miatt. Élete és a sorozatban való szereplései során Dzsiraija rendszeresen elhagyja faluját, hogy felfedezze a Naruto világát. Annak ellenére, hogy Avarrejtekben csak rövid időt szokott eltölteni, hűsége megkérdőjelezhetetlen a faluval szemben és már nem sokkal első szerepése után nyomatékosítja Cunadénak, hogy ha valaha egyszer a falu ellen fordul, közös múltjuk ellenére végezni fog vele. A falu iránti elkötelezettsége révén még a falu védelmezőjének a címét, a hokage címet is felajánlották neki. Korábban tanúsított gyengesége miatt, amiért nem volt képes megakadályozni, hogy Orocsimaru rossz útra tévedjen és amiért nem tudta megakadályozni tanár és diákja halálát, azonban nem tartja magát érdemesre a kitüntető feladatra.

Dzsiraija saját magát párját ritkító „szuper-perverznek” tartja. Szereplései alkalmával általában megpróbálja a közelben lévő hölgyek kegyeit elnyerni vagy éppen leskelődik amint azok fürdőznek. Ilyen irányú szándékait nem is próbálja palástolni és még henceg is kukkolási szokásával, bár az mindig bosszantja ha a sorozat címszereplője, Udzumaki Naruto barátságosan a „perverz bölcsnek” (ero szennin?) nevezi. Leskelődése olykor majdnem vesztét is okozta, így majdnem végzetes sérüléseket szerzett mikor egyszer megpróbálta meglesni Cunadét, az pedig észrevette. Dzsiraija effajta és hasonló szerelmi kalandozásait Nyali-fali ( Icsa Icsa?) című regénysorozatában örökítette meg. A sorozat, mely Hatake Kakasi kedvenc olvasmánya, a Naruto világának egyik bestsellere, mellyel Dzsiraija nagy hírnévre és vagyonra tett szert. Dzsiraija Nyali-fali-sorozata előtt megjelentetett egy egyfajta önéletrajzot is, melynek főszereplőjét Narutónak nevezte el. A könyv bukása ellenére diákja, Namikadze Minato a főhős után nevezte el fiát abban a reményben, hogy az felnőve pont olyan lesz mint a könyvben szereplő névrokona. Viszonozva a gesztust Dzsiraija Udzumaki Naruto keresztapja lett.

Dzsiraija csak alkalmanként tűnik fel a sorozatban, Avarrejtekbe egy hosszabb útjáról tér vissza, hogy beszámoljon azokról a dolgokról amiket távolléte alatt tudott meg. Ezek közé az információk közé tartozik például, hogy Orocsimarunak továbbra is szándékában áll elpusztítani Avarrejteket, vagy beszámolói az Akacuki nevű bűnszervezet tevékenységéről.  A faluban való rövid tartózkodása alatt Naruto tanítására is szakít időt, saját különleges technikáit próbálja elsajátíttatni a fiúval, valamint azt, hogy hogyan tud úrrá lenni a kilencfarkú rókadémonon, amit a testébe zártak. A sorozat Első és Második része közötti két és fél évben Dzsiraija ideje nagy részét Naruto oktatásának szenteli.

A Második rész során Dzsiraija az Akacuki vezetője, Pain nyomába ered, akivel összetűzésbe is kerül. Dzsiraija még régen a békáktól kapott egyik jóslat szerint, ő fogja tanítani azt a harcost, aki képes lesz megmenti vagy elpusztítani a világot. Dzsiraija azt hiszi, hogy Pain nem más mint régi tanítványa, Nagato, akire szerinte a békák jóslata vonatkozott. Megpróbálja megölni Paint, hogy az mint az Akacuki vezetője ne tudja beteljesíteni a jóslatot és elpusztítani a világot. A csata végén azonban Dzsiraijának rá kell döbbennie, hogy valójában nem Nagato a kiválasztott, hanem Naruto. Halála előtt Dzsiraija elküldi a Painről megszerzett információkat Avarrejtekbe és boldogan távozik az élők sorából azzal a tudattal, hogy minden elkövetett ami tőle telik a világ jövőbeli megmentőjéért.

Dzsiraija a Naruto világa szerte a „békák bölcse” (gama szennin?) néven ismert, mivel békák tanították meg neki titkos technikáikat és a csaták során is képes megidézni őket, hogy támogassák a harcban. Dzsiraija nem csak egész békákat, de békát részeit is képes megidézni. Egy alkalommal egy óriásbéka nyelőcsövével bélelt ki egy folyosót, hogy hatástalanítsa az ellenséges csapdákat. Dzsiraija a sorozat Második részében, nem sokkal a halálát megelőzően más, szintén a békákhoz kötődő technikákat is bevetett a megidézésen kívül. Ezek között szerepelt a „bölcs állapot” (szennin moodo?), egy szendzsucu mellyel képes volt átváltozni magát és megnöveli támadásai erejét. A technika előnyei ellenére Dzsiraija nem szerette ezt alkalmazni, mivel átváltozása során orra megnőtt, ujjai között úszóhártyák, testén pedig szemölcsök nőttek, amik pedig nem keltettek kedvező benyomást az általa annyira kedvelt gyengébbik nemben.

Bár képességei és technkái nagy része a békához kötődik, nindzsa-tudománya nem csak ezen a területen kiemelkedő. Képes tüzet okádni, mocsarat teremteni vagy éppen megnöveszteni és borotvaélessé tenni haját, ami támadásra és védekezésre is egyaránt alkalmas. Minato megtanította neki a Raszengan használatát, mely tudást Dzsiraija később Minato fiának, Udzumaki Narutónak is továbbadott. A történet több pontján is megmutatkozik, hogy Dzsiraija a különböző pecsétek területén is jártas. Ezen szaktudása elsősorban a Naruto testébe zárt kilencfarkú rókadémonnal kapcsolatban kerül elő, amikor megpróbálja arra oktatni keresztfiát, hogy hogyan tud úrrá lenni a bestia felett.

 

 

Jiraiya Üzenete

beka-uzenet.jpeg

 Amikor Jiraiya Pein ellen harcolt végig azon törte a fejét, hogy ki lehet Pein valójában. A szemei, a Rinnegan Nagatóra emlékeztette, de az egyik test arca egyértelműen Yahikóra hasonlított. Jiraiya végül rájött a titokra, de ekkor már túl késő volt, haldoklott. Utolsó erejével és akaratával még életben tartotta magát, hogy megírjon egy üzenetet Tsunade számára. Ez az üzenet kódolva volt és Pein valódi kilétét tartalmazta. A béka bölcsek egyike, Fukasaku-sama vitte az üzenetet Tsunadének. A kódolt üzenetet Jiraiya chakrával égette bele a béka hátába. Az üzeneten kívül egy béka belsejébe zárva elküldte Pein egyik testét, amit sikerült megölni. Mindemellett még egy Esőfalusi ninját is fogságba ejtett, szintén egy varangy belsejében. Őt is Tsunadéhoz küldte, hogy a vallatási osztag vegye kezelésbe.

Az üzenet így néz ki: 9,31,8,106,7,207,15

Amikor Fukasaku-sama elérte Konohát először tájékoztatta Tsunadét a történtekről. Mivel Naruto volt Jiraiya tanítványa neki is személyesen mondta el a tragikus hírt. A kódolt üzenetet senki sem tudja, de Tsunade megbízta Shikamarut, aki rettentő okos, hogy foglalkozzon az üggyel és vigye el a Konohai Kódfejtő alakulathoz. A szakértők sem tudtak sokat mondani, pedig éjt nappallá téve dolgoztak az ügyön. Az üzenet nem konohai kódolású, egyik algoritmustól sem vált értelmessé. A szakértő azt tanácsolta Shkamarunak, hogy beszéljen Jiraiya közelebbi hozzátartozóval, akik jól ismerték, háta rájönnek valamire. Hiszen ha nem tudják a megoldókulcsot, lehetetlen megfejteni az üzenetet. Egyenlőre Shikamaru nem jutott semmire, pedig még segítséget is kért, valamint Kakashival, Tsunadéval és Narutóval is értekezett hátha valaki tud valamit. Amikor Kakashi-senseit kérdezte az ügyben ő volt az egyetlen, akinek beugrott valami, de gyorsan el is hessegette a gondolatot. Szerinte holtbiztos, hogy amire ő gondolt, az nem a megfelelő dolog. Kakashi a 106-os számmal kapcsolatban emlékezett valamire. Amikor ő és Jiraiya egy napon együtt álldogáltak elrohant előttük Tsunade. Erre Jiraiya lelkesen megjegyezte, hogy 106 cm (mármint Tsunade mellbősége). Miután Kakashi megbizonyosodott arról, hogy téves az információ vissza is adta a fotót Shikamarunak és elment. Shikamaru arra következtetett, hogy Jiraiya az üzenetet Narutónak szánta, hiszen sem Kakashi, sem Tsunade nem tudott használható információt mondani. Felkereste hát Narutót és megmutatta neki a képet. Naruto nézte a képet és végül feltett egy égetően fontos kérdést: Mit keres a számsorok között egy katakana szótag? (A katakana japán szótagírás, melyet idegen szavak jelölésére vagy szavak hangsúlyozására használnak). Shikamaru először nem értette, de miután Naruto elmagyarázta neki, hogy az a bizonyos kilences szám egy katakana szótag már világossá vált számára. Naruto onnan tudta ilyen pontosan megállapítani ezt, hogy régebben Jiraiya odaadta neki az új könyve kéziratát, hogy olvassa el és mondjon véleményt. Akkoriban még Naruto nem ismerte annyira mesterét és a kéziratokon a katakana „ta” szótagját kilencesnek látta. De ahogy egyre több időt töltött Jiraiyával kezdte megismerni a kézírását. Jiraiya „ta” szótagja egy kilencesre hasonlít, mert ilyen volt a kézírása. Ekkor a kódfejtő alakulat egyik tagja elővett egy mintát Jiraiya kézírásáról, ahol megbizonyosodtak Naruto igazáról. Jiraiya tudta, hogy Naruto emlékezni fog erre. Itt kezdék el a találgatásokat, melyek oda vezettek, hogy az a könyv, aminek a kéziratát Naruto akkoriban olvasta biztosan tartalmaz valami információt. A feltételezésük szerint azok a számok oldalakra, sorokra vagy szavakra utaltak. Sajnos Naruto nem emlékezett arra, hogy melyik könyv volt az, ezért úgy döntöttek végignézik az összest. És itt érkezik a segítség Kakashi személyében, aki kinyitja az ablakot és beszól rajta. Kezében Jiraiya egyik könyve a „Flörtölő taktikák” volt. Kakashi mondta, hogy végighallgatta az ablak előtt a beszélgetést és biztos benne hogy ez az a könyv, mivel Jiraiya könyvei közül ez az egyetlen, aminek az elején szerepel a „ta” szótag. Először az oldalak számával kezdtek kísérletezni és elkezdték a 31-es oldalon. A lány szerint ilyen esetekben először az oldalak első szótagját kell megnézni, ezért arra kérte Kakashit, hogy hangosan olvassa fel az első mondatot. Itt kezdődtek a problémák: csak annyit láthattunk hogy Kakashi feje teljesen elvörösödik és dadogva olvasni kezd: „Én tényleg őszintén szeretlek”. Sajnos a felolvasás többi részét nem láthattuk, de a végeredmény megszületett.
Ahogy a hat oldal első szavait sorrendben összeolvassuk a következő mondat jön ki: „Az igazi nincs közöttük”. Ez az üzenet megoldása. Naruto és a többiek először nem tudják hogy pontosan mire is céloz Jiraiya, de a későbbiekben leesik nekik hogy miről van szó. A kódfejtéssel párhuzamosan elkezdik a boncolást melyet Shizune vezet és két segédje Oyone és Kumadori végzi a további munkálatokat. Sajnos a boncolás így is nagyon hosszadalmas, ezért Pein testéről még semmit nem tudtak kideríteni. Az Eső falusi foglyot pedig Ibiki és az osztaga veszi kezelésbe. Később Yamanaka Inoichi is segédkezik a különleges képességének köszönhetően többet megtudnak a dolgokról.

 

 

Tsunade


cunade.jpeg
Állapota:         él
Születésnap: Augusztus 2.
Kor:                  51 az 1.részben a 2.részben 54
Magasság:     162.4 cm
Súly:                 48.9 kg
Vércsoport:    B
Nemzetisége: avarrejteki

 

 

 

Tsunade a három sannin egyike. Ez a három sannin pedig nem más mint Tsunade, Jiraya és Oochimaru. Tsunade az első hokage unokája. Amikor Jiraya útnak indult, hogy megkeresi Tsunadét, hogy legyen a hokage, először Tsunade nemet mondott neki. Aztán végül mégis beleegyezett, hogy ő lesz Konoha ötödik hogagéja. De ezelőtt fogadást kötött Narutóval, hogy 1 hét alatt elsajátítja a rasengant, és ha sikerül neki, akkor nekiadja a nyakláncát. És Narutonak sikerült, ezzel a technikával védte meg Tsunadét, aki Kabuto megölt volna. Azóta is jó kormányzója a falunak, sőt időközben ő lett Sakura sensei-e is.

Tsunade a szerencsejátékos

Tsunade nagy szerencsjátékos. Mindig szerencsejátékozik, csak az a baj, hogy nagyon ritkán nyer valamit. Legtöbbször elveszti a pénzét, Ezért ragasztották rá azt a nevet, hogy " az örök vesztes":)Amit nyer, azt szinte rögtön el is veszti. Egyszer amikor nyertek a 88. részben ( 3 hetesük volt) Shizune annyira örült hogy nyertek valamit,de utána megjelent Oruchimaru.Ha nyer vmit mindig vmi rossz történik.

 

Gyerekként

Mint mindenki, Tsunade is volt gyerek.Tsunade, Jiraya és Orochimaru, a sanninok, szinte együtt nőttek fel. Őket a Harmadik Hokage tanította amikor még (Jiraya szavait idézve) zöldfülű volt. Jiraya és Tsunade nagyon sokat veszekedtek. Jiraya olyanokat mondott rá, hogy " laposmellű" meg iyenek... úgyhogy jól elvoltak:D Ők hárman teljesen olyanok voltak, mint most Sakura, Naruto és Sasuke.

Szaké


Tsunade nagyon szereti a szakét. A szaké egy japán rizsbor melynek alkoholtartalma 15-20%. Szóval ez alkohol. Hát igen... Tsunade sok szakét szokott inni. Az egyik részben már Shizune nem engedte neki, de van amikor meg ő viszi oda neki, hogy igyon. Például akkor is szakét iszik, amikor a könyveket bújja, hogy Lee műtétje sikerüljön. Egyszer meg Lee összetévesztette a szakét az orvosságával, és megitta a szakét, utána meg totál részeg lett, és elkezdi az ellnefele: " Ez be van rúgva?"

Homloka

cunade-jel.jpeg

Tsunadénak van a homlokán egy kis rombusz. Ebben a rombuszban tsuni chakrát raktároz. Nagyon régóta gyűjtögeti oda a chakráját, azért, hogyha nagyon megsérül, akkor regenerálja magát, új sejteket képezzen a tstében. Tehát ezt a chakrát öngyógyításra használja. De ezt csak nagyon ritkán használhatja, mert ha sokáig használja akkor egy kicsit megöregszik, és pihenésre van szüksége. Amikor elkezdi a belső regenerálást, akkor ilyen jelek jelennek meg az arcán


Orochimaru


orochimaru.jpegKora:                50–51 az 1. részben
                          54 a 2. részben
Született :        október 27.[3]
Vércsoportja: B[5]
Nemzetisége: hangrejteki
Foglalkozása: nindzsa
Rangja:            elveszett nindzsa

 

Orocsimaru (nyugaton Orochimaru?) egy kitalált szereplő Kisimoto Maszasi Naruto című manga- és animesorozatában. A szereplő a sorozat egyik fő gonosztevőjeként született meg, aki értékrendjében és erkölcseiben a főhősök teljes ellentéte. Orocsimaru neve és kígyószerű adottságai az azonos nevet viselő japán népmesei alaktól származik, aki a Dzsiraija gókecu monogatari (nyugaton Jiraiya Goketsu Monogatari?) című történet egyik szereplője volt.

A mangában és az animében Orocsimaru Avarrejtek egyik egykori nindzsája, saját nindzsa-falujának, Hangrejteknek a vezetője aki korábbi otthonának, Avarrejteknek az elpusztítására törekszik. Avarrejtekben töltött fiatal éveiben Orocsimaru egyik volt a falu legerősebb nindzsáinak. A hatalom iránti csillapíthatatlan vágya folytán egyfajta halhatatlanságot kísérletezett ki maga számára, melynek fenntartásához azonban mindig újabb és újabb gazdatestbe kell költöznie. Az újabb és erősebb gazdatestek felkutatása és megszerzése, így például Ucsiha Szaszuke testéé annak erős véröröksége miatt, Orocsimaru egyik fő hajtóereje a sorozatban. Orocsimaru a Naruto-mangán és animén kívül több helyen is felbukkant, így a sorozathoz kapcsolódó több videojátéknak is szereplője.

Orocsimarut több dicsérő és negatív kritika is érte a mangákkal és animékkel foglalkozó média részéről. A sorozat fő gonosztevőjeként az IGN dicsérő szavakkal illette a szereplőt és a Csillagok háborúja Darth Vaderéhez hasonlította. A szereplő nyílt rosszakaratát és mentségek nélküli romlottságát pozitívan értékelte a Mania.com és a sorozat „első igazi gonosztevőjének” nevezte. A Naruto rajongói a hivatalos szavazásokon Orocsimarut az első húsz legkedveltebb szereplő közé sorolták. A negatív szereplők közötti népszerűsége miatt számos őt mintázó reklámtermék, köztük akció- és plüssfigurák is készültek. 

Mint a sorozat egyik gonosztevőjét, Kisimoto úgy alkotta meg Orocsimarut, hogy az a főhősök értékrendjének az ellentétét képviselje. Kígyószerű megjelenése és a kígyókat idéző képessége mind az a célt szolgálják, hogy az olvasó azonnal felismerje őt, mint negatív szereplőt. Egy interjúban Kisimoto úgy nyilatkozott, hogy a sorozat alkotásakor egyik alapelve volt, hogy a gonosztevőket minél feltűnőbbé tegye és hogy erőteljes kisugárzásuk legyen.

Ezt az irányelvet követve alkotta meg Orocsimarut is, akinek betegesen sápadt arca még jobban kiemeli ijesztő tekintetét, melyet Kisimoto gyakran használ fel a mangában. Ilyen alkalmakkor, melyek a szereplő védjegyévé váltak, Kisimoto megváltoztatja Orocsimaru megjelenését a jelenetben és a szereplő arcát helyezi a középpontba; Orocsimaru hajának részletei és a háttér is eltűnik, hogy ennek segítségével is ijesztőbb hatást és légkört érjen el.

Orocsimaru neve és kígyószerű adottságai az azonos nevet viselő japán népmesei alaktól származik, aki a Dzsiraija gókecu monogatari (nyugaton Jiraiya Goketsu Monogatari?) című történet egyik szereplője volt és kígyó-mágiát birtokolt. Kisimoto szereplőjének egy másik, szintén a japán mitológiához kapcsolódó vonása Kuszanagi-kardja mely a Jamata no Orocsi (nyugaton Yamata no Orochi?) történetéhez kapcsolódik.
A szereplő ismertetése [szerkesztés]
Háttere [szerkesztés]

Ellentétben a Naruto más szereplőivel, akinek múltjára az egymást követő fejezetekből, időrendben derül fény, Orocsimaru hátterét a sorozat folyamán csak apró részletekben ismerheti meg az olvasó. Szülei még fiatal korában hunytak el, így Orocsimaru törődést és figyelmet csak tanárától, a harmadik hogakétől és csapattársaitól kapott. Ahogy felnőttek Oracsimaru, Dzsiraija és Cunade a három legendás nindzsaként vált ismertté különleges tehetségük és adottságaik miatt. Orocsimaru azonban több erőre és hatalomra vágyott, mint amit tanára megadhatott neki, így falubelieket kezdett rabolni, hogy kísérleteket hajtson végre rajtuk. Emellett bejelentette igényét is a hokage, a falu védelmezőjének címére is, abban a reményben, hogy ez újabb erők elsajátításához segítheti hozzá. A harmadik hokage, bár szerette volna a címet kedvenc diákjának adományozni, tudva Orocsimaru csillapíthatatlan hatalomvágyáról, a címet végül Dzsiraija tanítványára hagyta.

Mivel ezután már semmi oka nem volt, hogy színleljen, Orocsimaru egyre nyíltabban végezte emberrablásait és kísérleteit Avarrejtekben, és így a harmadik hogake előtt lelepleződött eddigi erkölcstelen tevékenysége. Mivel képtelen volt bántani egykori diákját, a hokage szökni hagyta Orocsimarut. Idővel Orocsimaru csatlakozott az Akacuki nevű bűnszervezethez, ahol megpróbált közel kerülni Ucsiha Itacsihoz azzal a szándékkal, hogy elrabolja a testét és megszerezze annak Saringan technikáját.[26] Miután szándéka hamar nyilvánvalóvá vált Itacsi előtt, Orocsimaru kénytelen volt elmenekülni a bűnszervezettől is. Mivel árulása és a róluk szerzett információk miatt az Akacuki az életére tört, Orocsimaru megalapította saját faluját, Hangrejteket és hozzá hű nindzsákkal vette körül magát. Saját falujában zavartalanul folytathatta kísérleteit, hogy végül valóra váltsa álmát, a teljhatalom megszerzését.


Orocsimaru két fő céllal folytat emberkísérleteket. Elsődleges célja, hogy minden dzsucut elsajátítson ami csak létezik a Naruto világában. Dzsiraija találgatásai szerint ez a motivációja abban gyökerezik, hogy szülei még kicsi korában haltak meg és az emléktöredékek a harmadik hokagéval vívott harcáról is ezt látszanak alátámasztani. Talán mert viszont szerette volna látni szüleit, vagy pedig megbosszulni halálukat, Orocsimaru azt kutatta, hogy az emberi test milyen változtatásokat képes elviselni, hogy egy személy különleges adottságait magába fogadhassa. Orocsimaru azt reméli, hogy célja elérése után, méltó lesz a „tökéletes lény” névre. Mivel azonban egyetlen emberi élet nem elegendő minden dzsucu elsajátításához, Orocsimaru a halhatatlanság eléréséért is végzett kutatásokat. Ennek megszerzésével nem kell aggódni a halál miatt és azért, hogy tudása egyszer örökre elvész.

Orocsimaru csakis és kizárólag önmagával törődik. Untatja, ha nincs konfliktus és erőszak a körülötte lévő világban, a vele való első találkozás mindenkit rémülettel tölt el. Bár számos követője van, akik bármit megtennének a parancsára, Orocsimaru csupán bábokként tekint rájuk. Saját céljai érdekében minden lelkifurdalás nélkül küldi őket a halálba, és csupán akkor érez némi bánatot ha azok haláluk előtt nem tudták véghezvinni feladatukat. Hogy mindezek ellenére alattvalói mégis hűen kövessék őt, Orocsimaru meggyőzi őket, hogy valóra fogja váltani minden álmukat, legyen az hatalomvágy, bosszú, vagy új életcél megtalálása.
Legerősebb követőit egy átokbilloggal jelöli meg, mely felemészti a viselője testét és lelkét, aki így kiszolgáltatottabbakká válik Orocsimaru befolyásával szemben.


Orocsimaru a sorozat Első részének fő gonosztevője, aki pusztító támadást tervez Avarrejtek ellen, meg akarja ölni a harmadik hokagét és megszerezni Ucsiha Itacsi öccsének, Ucsiha Szaszukének a testét.[24] Mikor a harmadikkal való csatája során az megfosztja őt a dzsucuk használatának képességétől, kénytelen elhalasztani tervét Szaszuke testének megszerzésére, visszahívnia embereit és elhalasztani az inváziót. Orocsimaru megpróbál gyógymódot keresni, hogy ismét használni tudja dzsucuit, de minden próbálkozása kudarcba fullad. Mivel úgy véli, hogy ha új testbe költözik visszakaphatja elvesztett képességeit, megbízza a Hang négyese nevű csapatát, hogy hozzák el neki Szaszukét. Bár addig vár Szaszukére ameddig csak tud, de Orocsimaru végül kénytelen egyik foglya testébe költözni. Szaszuke testéről azonban továbbra sem mond le, és csak a megfelelő alkalomra vár, hogy magának követelje azt.

Két és fél évvel később, a sorozat Második részében Orocsimaru elérkezetnek látja az időpontot, hogy átvegye Szaszuke testét. A fiú azonban ellenáll Orocsimarunak, aki végül alulmarad a küzdelemben és lelke fogságba esik Szaszuke testében, és a fiatal nindzsának még Orocsimaru képességeihez is hozzáférése nyílik ez által. Veresége után Orocsimaru maradványait egyik követője, Jakusi Kabuto olvasztja magába, amik lassan átveszik teste felett az uralmat.Szaszuke későbbi küzdelme során bátyjával, Itacsival, a fiú annyira legyengül, hogy már nem képes elnyomni Orocsimarut, akinek sikerül megszöknie és megpróbálja ismét átvenni Szaszuke testét. Mielőtt azonban ezt megtehette volna, Itacsi egy álomszerű világban ejti fogságba Orocsimarut, melyből már nincs módja menekvésre.


Orocsimaru legtöbb különleges képessége a kígyókhoz kötődik. A harcok során kígyók megidézésével képes egyszerre több ellenféllel is felvenni a harcot és egyben biztonságos távolságot is tartani tőlük.Kísérletei folytán rájött hogyan adhat testének kígyószerű adottságokat, így például képes levedleni sérült bőrétvagy jelentősen megnyújtani egyes testrészeit. Egy másik példa kígyószerű képességeire szintén megnyújtható Kuszanagi kardja , melyet egy kígyóban tart, amit pedig a szájában őriz. Bár nagy ügyességgel képes forgatni ezt a kardot a hagyományos módon is, nem ritka, hogy használatakor ki sem veszi azt a szájából.

A kígyók befolyása leglátványosabb módon a halhatatlanság eléréséért végzett kísérleteinek eredményében mutatkozik meg: Orocsimaru módosított teste valódi alakjában egy hatalmas fehér kígyóra emlékeztet, mely több kisebb kígyóból áll. Hogy megőrizze halhatatlanságát és elmeneküljön a halál elől, Orocsimarunak először egy új testet kell találnia amibe beköltözhet. Mikor elhagyja régi testét megmutatkozik valódi alakja is. Orocsimarunak ebben az alakban be kell kebeleznie új gazdatestét és felül kell kerekednie a test eredeti gazdájának lelkén. Csak így képes teljes irányítást gyakorolni az új test és annak minden különleges képessége felett. Miután sikeresen „beköltözött” új testébe, Orocsimaru saját, eredeti arcához hasonló maszkot visel, egyrészt saját megszokásából, másrészt pedig, hogy másoknak is könnyebb legyen őt azonnal felismerni. Orocsimaru ezt a testcserét csak három évente egyszer képes véghezvinni. Mikor elérkezik ez az idő, a gyengébb testek kivetik magukból Orocsimarut, ezért mindig újabb és újabb gazdatestekre van szüksége.

 

Képek

Tsunade

minden1.jpeg

minden3.jpeg

minden4.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

Jiraiya

 

 

minden5.jpeg

minden6.jpeg

 

Orochimaru

minden7.jpeg 

minden8.jpeg

 

minden9.jpeg

 

minden10.jpeg

minden11.jpeg

minden12.jpeg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 263302
Hónap: 2527
Nap: 85