Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Akatsuki

 Pain

 

Pain (, Pein?) az Akacuki alapítója és vezetője, Konan társa. Első megjelenése alkalmával csupán sötét körvonalai láthatóak, teljes kinézete a sorozat Második része folyamatosan mutatkozik meg. A rejtélyes alakról végül kiderül, hogy az valójában Deva Pain, csupán egyike annak a hat testnek, akiket együtt Pain Rokudónak , ’A fájdalom hat útja’) hívnak. A testek, melyeket egyetlen tudat irányít, a buddhista hitvilág hat újjászületési formájáról, vagy „ösvényéről” kapták neveiket. Az egyes testek közös vonása narancssárga színű hajuk és különböző testékszerek viselése, mely Kisimoto szándéka szerint „veszélyesebb” kinézetet kölcsönözzön neki, valamint a testékszerek felhelyezése során érzett fájdalom is utalás a szereplő nevére (az angol „pain”, vagyis „fájdalom” szóból). A testek mindegyike birtokában van a Rinnegannak ?, ’'Újjászületés szeme'’) is, egy egyedi szemtechnikának mely a pupillájuk körüli koncentrikus körökben mutatkozik meg, és képessé teszi őket arra, hogy vizuális információkat osszanak meg egymás között és így koordinálják a támadásaikat.Pain titkának felfedezése a Második rész egyik fő cselekményeleme, melynek során a valódi Pain személyazonosságára is fény derül.

A hat testet Nagato  irányítja, aki akárcsak Konan, egykor Esőrejtek egyik árvája volt. Nagatót, mielőtt még Deva Painné vált volna, Dzsiraija képezte ki Jahikóval , nyugaton Yahiko?) együtt. A Dzsiraija mellett töltött idő alatt ébredt fel benne a Rinnegan képessége és az a vágy, hogy békét teremtsen a világban. Miután Jahiko Hanzó miatt életét vesztette, Nagato úgy érezte, hogy csak akkor teremthet békét, ha előbb megismerteti a világgal a háború valódi kínjait. Ennek elérése érdekében felvette a Pain nevet és meghódította Esőrejteket, majd megölte Hanzót és annak szeretteit, így gyakorlatilag egy istenhez hasonló tiszteletre szert téve Esőrejtek lakói körében. A sorozat Második részében Dzsiraija megpróbálja megölni Paint és megakadályoznia annak tervét, de halála előtt csak arra sikerül rájönnie, hogy Pain hogyan is működik. Nagato a holtesteken elhelyezett testékszerek segítségével áramoltatja át beléjük csakráját, így képes azokat feltámasztani és távolról irányítani. Ezzel együtt egyedi képességekkel is felruházza azokat. Az Állat-ösvény számos teremtményt képes megidézni, a Preta-ösvény képes elnyelni a támadások erejét. A Deva-ösvény képes tárgyakat vonzani és taszítani, a Naraka-ösvény fel tud támasztani más holttesteket. A hat test irányítása nagy megterhelést jelent Nagato számára, akinek saját teste ezért teljesen legyengült és erőtlen. Narutónak sikerül legyőznie mind a hat testet, melyek közül Deva Pain maradt utoljára talpon. Narutónak végül a további harc helyett sikerül elnyernie Nagato bizalmát, aki úgy dönt feláldozza az életét, hogy feltámassza mindazokat, akik Avarrejtek ostroma alatt életüket vesztették. Nagato holtetstét Konan vitte vissza Esőrejtekbe.

Ithaci

 

Ucsiha Itacsi , nyugaton Itachi Uchiha?) Avarrejtek egykori nindzsája, fiatal korában az Ucsiha klán csodagyereke, az ANBU volt tagja, az Akacukiban Hosigaki Kiszame társa. Itacsi a sorozat cselekménye folyamán mint gonosztevő jelenik meg, aki egymaga felelős klánja és családja lemészárlásáért, és aki öccsét, Ucsiha Szaszukét csak azért hagyta életben mert még arra sem tartotta méltónak, hogy megölje. Halála időpontjában negatív szerepe némiképpen tompul: kiderül, hogy Ucsiha Madarának is szerepe volt a mészárlásban és hogy a klán kiirtását Avarrejtek vezetőinek parancsára hajtotta végre, hogy ezzel megakadályozzák a klán hatalomátvételét és egy esetleges újabb nindzsa háború kitörését. Bár Szaszuke meggyilkolását is elrendelték, Itacsi nem volt képes megölni öccsét és megzsarolta megbízóit, hogy biztosítsák Szaszuke sértetlenségét, különben nyilvánosságra hozza az igazságot az Ucsiha klán legyilkolásával kapcsolatban. Itacsi a maga részéről elfogadta gonosztevő-szerepét, soha nem árulta el megbízóit és még ösztönözte is Szaszukét, hogy testben és lélekben erősödjön meg, hogy egyszer képes legyen megölni őt és ezzel megbosszulni családja halálát.

A sorozat folyamán Itacsi folyamatosan megpróbál kitérni a harc elől, és erőszakmentes megoldást keres. Ha mégis harcra kényszerítik, általában csak önvédelemből küzd. Itacsi kimérten tanulmányozza ellenfelei mozdulatait Saringan-szemével, majd pedig illúziókban ejti fogságba őket egyetlen mozdulattal vagy pillantással. Néha Mangekjó Saringanjának másik két képességét is beveti, de ezt igyekszik elkerülni, mivel ezzel saját egészségét és látását teszi kockára.A Cukujomi  segítségével képes egy illúzióban fogságban tartani ellenfelét annak saját tudatában, ahol a téren és az időn is teljes uralmat gyakorol. Ebben az illúzióban néhány perces kínzás napoknak tűnik ellenfele számára. Második, Amateraszu nevű támadásával fekete lángokat képes szítani, melyek egészen addig lángolnak amíg ellenfeléből csak hamu marad. A harmadik, Szuszanó  nevű képességével képes előhívni egy szellemharcost, ami Itacsi oldalán harcol, megvédi a támadásoktól, kardja pedig mindent átvág. A Szaszukéval való végső összecsapásuk alkalmával, ahol szándékához hűen életét veszti, az Amateraszut átülteti öccse szemébe abban a reményben, hogy ez képes lesz megvédeni Szaszukét Madarától.[66] Itacsi mindhárom képessége sintó istenek nevét viseli. Cukujomi a Hold, Szuszanó a tenger és a vihar, Amateraszu pedig a Nap istene.

Kisame

 

Hosigaki Kiszame , nyugaton Kisame Hoshigaki?) Ködrejtek egykori nindzsája, az Akacukiban Ucsiha Itacsi társa. Annak ellenére, hogy a szervezet tagjai között igen barátságtalan a viszony, Kiszame és Itacsi jól kijönnek és törődnek egymással. Mikor Kiszame még Ködrejtek falujához tartozott, egyike volt a Köd Hét Kardforgatójának, egy erőszakos nindzsacsapatnak. Pikkelyekkel borított Szamehada , ’Cápabőr’) nevű kardja, amit csak ő képes forgatni, magába tudja szívni mások csakráját Kiszaménak cápákra emlékeztető külseje van: sápadt, világoskék bőre, kopoltyúra emlékeztető arcmintázata és éles, háromszögletű fogai. Harc közben gyakran használja fel a vizet, melyet cápa-formájúra képes alakítani és azzal támadni ellenfelét. Ha nincs a közelében elegendő víz, önmaga is képes akár egész tavat létrehozni. Kiszame hatalmas csakratartalékokkal rendelkezik. Még ha csak ereje 30%-a felett gyakorol is irányítást, ez a mennyiség nagyjából megegyezik azzal, amit Naruto használt fel a Nagy Csúnin-választó Vizsga során a Kilencfarkú rókadémon támogatásával. Miután Szaszuke és csapata kudarcot vallott a Hacsibi elfogásával, Kiszame kapta ezt a feladatot. A Hacsibi dzsincsúriki, Gyilkos Méh elleni harcában használta különleges képességét: egy cápává olvadt össze a Szamehadával, amihez ha valaki hozzáér, akkor annak elszívja a csakráját. Ekkor váratlan dolog történt: Szamehadanak jobban "ízlett" Gyilkos Méh csakrája, ezért otthagyta Kiszamet és beakart épülni Méh testébe, de Kiszame elrúgta a kardot és Méh kardjai közül vett egyet magához. Gyilkos Méh csakráját elszívta, ezután leakarta vágni a lábait, hogy ne menekülhessen el, azonban ekkor érkezett meg a Raikage és két testőre. A Raikage és Gyilkos Méh egy egyesített csapással lefejezték Kiszamét. Később derült ki, hogy akit megöltek az Zecu egyik klónja volt és Kiszame a Szamehadába rejtőzve beszivárgott Felhőrejtekbe, hogy ott végezzen Gyilkos Méhhel.

Deidara

 

Deidara Sziklarejtek egykori nindzsája. Mielőtt Ucsiha Itacsi kényszerítette, hogy csatlakozzon az Akacukihoz bér-terroristaként dolgozott. Annak ellenére, hogy a szervezet tevékenységével teljes mértékben egyetért, Itacsit és egész családját ki nem állhatja, mivel úgy hiszi Saringan-szemük miatt lenézik az ő képességeit. A szervezethez való csatlakozása után Szaszori társa lett, akit Deidara mestereként tisztelt annak művészi tehetsége miatt. Szaszori helyére annak halála után Tobi kerül. Bár eleinte nem állhatja Tobit annak magatartása miatt, Deidara hasonló helyzetbe kerül mint egykor Szaszori: Tobi tanítója lesz és törődni kezdett társa jólétével is. Deidara a kezén lévő szájakon keresztül képes agyagot fogyasztani és saját művészetéhez felhasználni azt, vagyis robbanó szobrokat tud előállítani belőle. Deidara szobrai bármilyen formájúak lehetnek; a megszületésük és felrobbanásuk közötti időszak alatt pedig Deidara képes életre kelteni és irányítani őket. Deidara rendkívül bízik szobrai képességeiben, úgy érzi alkotásai legyőzhetetlenek.Deidarának az a furcsa szokása, hogy minden mondata után azt mondja: "Hm". Mikor Ucsiha Szaszuke, Itacsi öccse szisztematikusan képes volt legyőzni alkotásait, Deidara saját magát alakította át egy élő bombává, hogy így pusztítsa el Szaszukét és bebizonyítsa művészete felsőbbrendűségét. Végül azonban öngyilkos tervével sem sikerült legyőznie Szaszukét. 

Sasori

 

Szaszori (nyugaton Sasori?) Homokrejtek egykori nindzsája. Szüleit fiatal korában vesztette el, így őt nagyanyja, Csijo nevelte fel. Felnőve szülei szeretetének hiánya miatt elhagyta faluját és csatlakozott az Akacukihoz, ahol Orocsimaru társa lett. Miután Orocsimaru elhagyta a szervezetet Szaszori új társa Deidara lett, aki csodálattal adózott Szaszori művészi tehetségének. Mielőtt Szaszori elhagyta Homokrejteket, nagyanyja megtanította neki a báb-technikát, amit ő az évek során a saját igényei szerint tovább finomított. Sikerült kifejlesztenie egy módszert, mellyel emberi holttesteket bábokká tud alakítani és ezek a bábok a halott minden dzsucuját és különleges képességét is birtokolják. Végül saját testét is bábbá változtatta, mely örök élettel és azzal a képességgel ruházta fel, hogy egyszerre több száz bábot irányítson. Minden bábjának fegyverzetét Szaszori saját készítésű mérgével vonja be, mely erős fájdalmat és végül halált okoz. Haruno Szakura azonban képes volt előállítani a megfelelő szert a méreg közömbösítésére, így ő és Csijo szembe tudtak szálni Szaszorival. Kettejüknek végül sikerült elpusztítaniuk Szaszori szívét, egyetlen szervét mely változatlan maradt mikor testét bábbá változtatta, és ezzel megölniük őt.

Zetsu

 

Zecu , nyugaton Zetsu?) az Akacuki egyetlen olyan tagja, aki rendszeresen egyedül teljesít küldetéseket. Ez részben azon különleges képessége miatt van, hogy egybe tud olvadni tárgyakkal, vagy akár a földdel is, mely nagyon gyors helyváltoztatást tesz számára lehetővé. Zecu számos feladatot lát el a szervezeten belül, de elsősorban megfigyelő, őrszem és kém. Fejét egy, a vénusz légycsapója csapdáihoz hasonló száj veszi körül, és a kannibalizmus sem idegen tőle, ezért az Akacuki gyakran bízza rá olyan holttestek eltüntetését, amit nem akarják, hogy megtalálják. Zecu testének két oldala eltérő pigmentációjú, jobb oldala fekete, bal oldala pedig fehér. Mindkét oldala más személyiséggel és tudással rendelkezik, ami gyakran vitákhoz is vezet két fele között. Kisimoto egyik fő vezérelve az Akacuki tagjainak megalkotásakor az volt, hogy a szereplők több, nem emberi jegyet is viseljenek. Zecu két, fekete és fehér oldala kettős személyiségének kihangsúlyozását szolgálja. Ezen két személyiségét az eredeti, japán nyelvű mangában az is még jobban elkülöníti, hogy a szóbuborékokban Zecu fekete oldalénak szövege katakana, míg fehér oldalának szövege kandzsi és kana írásjelekkel szerepel.

Hidan

 

Hidan Jugakure ’Meleg vízben rejtőző falu’) falujának egykori halhatatlan, nagy-szájú nindzsája, az Akacukiban Kakuzu társa. Hidan a Dzsasin (nyugaton Jashin?) nevű vallás követője, mely az azonos nevű istent tiszteli és a halálon és pusztításon kívül minden mást bűnnek tekint.[96] Vallásának kísérletei vezettek egyedi képességének kifejlesztéséhez: miután fogyasztott ellenfele véréből és utána Dzsasin háromszögű jelképét a földre rajzolta, képes egy vudubaba-szerű összeköttetést létrehozni saját maga és ellenfele között. Ezen keresztül minden Hidan testét érő sérülés az ellenfelén is jelentkezik, így Hidan úgy képes végezni ellenfelével, hogy saját magán ejt halálos sebeket. Mivel Hidan halhatatlan, ezzel saját életét nem veszélyezteti, egyébként akik a Dzsasin vallást követik, azoknak beteges módon élvezniük kell a fájdalmat. Miután Hidan ezen képességével megöli Szarutobi Aszumát, annak tanítványa, Nara Sikamaru megesküszik, hogy megbosszulja tanára halálát. Kettejük küzdelme során Hidan teste felrobban, Sikamaru pedig egy olyan helyre temeti Hidan még eleven maradványait, ahol még az Akacuki tagjai sem találhatják meg és rakhatják újra össze. Az események után az Akacuki már nem tekinti a szervezet tagjának Hidant.

Kakuzu

 

Kakuzu (nyugaton Kakuzu?) Vízesésrejtek egykori nindzsája, az Akacukiban Hidan társa, aki kapzsiságból csatlakozott a szervezethez. Kakuzu azért kapta a halhatatlan Hidant társául, mivel határtalan kapzsisága és a pénz imádata gyakran sarkallta arra, hogy végezzen társaival.[ Kakuzu testét fekete fonalak alkotják, mely lehető teszi számára, hogy összevarrjon dolgokat, mint például Hidan elvesztett testrészeit. A fonalak képesek átvágni a húst, amit Kakuzu arra használ, hogy kitépje ellenfelei még dobogó szívét és azt a saját testébe ültesse a Dzsiongu ( nyugaton Jiongu?) nevű tiltott dzsucu segítségével, így meghosszabbítva saját életét.[93] Saját állítása szerint már Szendzsu Hasirama, Avarrejtek első hokagéjának idejében is életben volt. Kakuzu összesen négy szívet képes tárolni állati maszkokban a hátára varrva. Az álarcokat le tudja választani testéről, hogy azok segítségével elemi támadásokat hajtson végre, majd ismét gyorsan visszahívni azokat ha szüksége lenne a bennük tárolt szívekre.[ Kakuzu szívei egymás után pusztulnak el az Avarrejtek nindzsáival való csata során. Mikor Uzumaki Naruto támadásai után utolsó szíve is a megállás határára kerül, Hatake Kakasi már könnyedén végezni tud Kakuzuval.

Konan

 

Konan az Akacuki vezetőjének, Painnek a társa, az egyetlen női nindzsa a szervezetben. Kisimoto eredetileg obszcén külsőt szeretett volna adni neki, melyben kebleiből több látszódott volna. Konan még kicsi korában árvult el az Esőrejtek által vívott csaták idején, így már korán arra kényszerült, hogy megvédje és gondoskodjon magáról. Az árvára Dzsiraija talált rá és vette pártfogásába; arra oktatta, hogy tovább fejlessze természet adta fogékonyságát az origami iránt. Konan harcstílusának éppen ezért fontos eleme a papír.Testét számtalan papírlapra tudja szétválasztani, melyek felett teljes irányítást gyakorol; képes velük felderíteni az adott területet vagy fegyverekké alakítani őket. A papírlapokból szárnyakat is tud formálni magának, melyek egyben tükrözik Esőrejtekben kapott nevét, „Isten angyalát” is, amit arról kapott, hogy gyakran ő teljesíti „Isten”, vagyis Pain akaratát. A képességeit nagyban korlátozza ha nedvesség éri, mivel a papírlapok így összetapadnak és elveszítik tartásukat. Konan közvetlenül Pain halála után elhagyta az Akacukit, majd Madarával folytatott párharca során életét veszti.

Uchiha Madara

 

Ucsiha Madara (nyugaton Madara Uchiha?) az Akacuki megalapítója és az Ucsiha klán védjegyévé vált Mangekjó Saringan nevű technika első használója. Bár ez a technika elég hatalommal ruházta fel, hogy átvegye a hatalmat az Ucsiha klán felett, a Mangekjó Saringan túlzott használata teljesen tönkretette szemeit, amiket saját testvére szemeivel pótolt. Madara később összefogott a Szendzsu Hasiramával és ketten megalapították Avarrejteket. A két alapítóatya azonban nem értette egyet abban, hogy ki is vezesse a falut, ezért kettejük között párviadalra került sor, mely végén Madara látszólag életét vesztette. Évekkel később a Kilencfarkú rókadémon megtámadta a falut. A támadás Ucsiha Itacsi véleménye szerint Madara műve volt, bár Madara ezt tagadta. Miután a rókát a negyedik hokage saját fia testébe zárta, Madara beszivárgott a faluba és titokban kiképezte Itacsit és segített neki az Ucsiha klán lemészárlásában. Mikor Hosigaki Kiszame meglátta az arcát, felismerte, hogy ő Ködrejtek egykori vezetője.

Madara a sorozatban való szereplései során legtöbbször Tobi álcáját ölti magára, aki Szaszori halála után lett tagja a szervezetnek. Tobiként nemtörődöm és kétbalkezes, mely szöges ellentétben áll valós személyiségével. Tobi előszeretettel aratja le a sikert más munkája után és előszeretettel bosszantja felettes társát, Deidarát, aki vagy felrobbantja vagy pedig komikus módon fojtogatni kezdi őt. Miután Deidara az Ucsiha Szaszuke elleni küzdelemben éltét veszti, a Tobi-személyiség eltűnik, mivel Madara különleges érdeklődést mutat Szaszuke fejlődése iránt. Ennek ellenére Madara nem adja fel teljesen Tobi álcáját, és időnként visszatér annak használatához, miközben az utolsó két farkas démon elfogását tervezi.

Bár Madara arca többször is tisztán látható volt az Avarrejtek alapítását bemutató történetek során, a sorozat tényleges cselekménye alatt mindig álarcot visel. A maszkon spirális minta látható, melynek középpontja a jobb szeme. Rövid, fekete haját nem takarja el az álarc. Mikor felmerült a kérdés, hogy Madara hogyan maradhatott életben Avarrejtek alapítása óta, Itacsi válasza szerint Madara halhatatlan. Bár Madara halhatatlanságának mibenléte és forrása még nem tisztázott, Madara utalásai alapján csakrájához lehet köze. A harcok során képes testét anyagtalanná tenni, ekkor ugyan továbbra is látható marad, de a legtöbb támadás nem képes kárt tenni benne. Emellett képes nagy távolságokat átívelő teleportációra is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

online casinos lsiaf

(AmikgLearm, 2018.07.06 12:40)

casino play <a href="https://onlinecasinoplay.us.org/">online casino games</a> online casinos <a href=" https://onlinecasinoplay.us.org/">gsn casino slots</a> | <a href=https://onlinecasinoplay.us.org/>online casinos</a> <a href=https://onlinecasinoplay.us.org/>online casinos for us players</a>

 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 296980
Hónap: 2232
Nap: 61