Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bountok

A bountok ’eredeti japánban baunto’ csak az animében szerepelnek, különleges képességgel és örök élettel megáldott/megátkozott emberek. A Lelkek Világa tudósai kutattak az örök élet után, de a kísérlet balul ütött ki, és ennek eredményeként jöttek létre. Ezt először el akarták tussolni, később az emberek világába száműzték őket, majd pedig elrendelték a bount faj teljes kiirtását. A bountok lelkeket esznek, azonban hosszú ideig szabály volt a klánban, hogy csak halott emberek lelkeit fogyaszthatják el. Ez azonban megváltozott. A bountok a harcban bábokat használnak, ami szintén személyiségfüggő, azonban önálló alakkal és egyéniséggel rendelkezik, és erejét csak meglovagolja a birtoklója. Egy rituálé segítségével tudják bábjukat elsőnek megidézni, ám előtte sokat kell gyakorolni, és fejlődni, mert ha az előhívás pillanatában a báb erősebb, akkor a bountot megöli. Ha a báb elpusztul a birtoklója is meghal. A bountok egyértelműen német eredetűek, német nyelven hívják elő a bábokat, illetve a szertartásaikban is németül beszélnek. A bountok a bábjaikat a német "Zeige dich!" (magyar szinkron: Mutasd magad!) parancsra hívják elő a harcok során.

 

Kariya jin

Karija Dzsin  nyugaton Jin Kariya a bountok vezére. Megjelenésében egy világos hajú, magas, izmos férfi egy heggel az állán. Hamar megszerezte a bábját, de különleges módon egybeolvadt vele, ami azt jelenti, hogy nem kell előhívnia, a bábja ereje benne összpontosul. Ebből következik, hogy bábját sosem láthatjuk, mert nem tud alakot ölteni. Fő terve az volt, hogy elpusztítja a Lelkek Világát, megbosszulva a bountok megteremtését és sok szenvedést, amit el kellett viselniük. Sikerül átmennie a Lelkek Világába a többi bounttal, ám tervét mégsem hajtja végre. Később Icsigo tudatalattijában is megjelenik, mikor a lidércerejének irányítását gyakorolja.

Karija bábja Messer, mellyel a szelet képes irányítani különböző forgószelek formájában.

 

Yoshino Soma

Szóma Josino (nyugaton Sōma Yoshino?) egy elegáns megjelenésű, hosszú, barna hajú, komoly lány. A boutok közül ő jelenik meg elsőként. Ő szabadítja ki Urjút Karija fogságából, gyengéd érzelmek alakulnak ki köztük. Kiderül, hogy Karija volt szerelme, de Karija céljai miatt elhidegült tőle. Végül Karija feláldozza a lányt, hogy új fajta boutokat hozzon létre, melyek segítségével a boutok nagyobb erőre tehetnek szert.

Josino bábja Goethe tűz típusú, izzó tűzgolyókat tud kilőni.

 

Utagawa Ryo

Utagava Rjó (nyugaton Ryō Utagawa?) Karija jobb keze. Hisz Karijában, és segíti a tervében és nem kedveli Josinót, amiért sorozatosan a bountok ellen fordult. Később felfedi igazi tervét és Karija ellen fordul, de Icsinosze Maki könnyedén végez vele.

Rjó bábja Fried egy arany kígyó, melyet ostorként használva szinte akármit kígyóvá tud formálni, amihez hozzáér.

 

Koga Go

Koga Gó (nyugaton Gō Koga?) Karija ifjúkori barátja. Régen Karija rábízta Nao Caint, hogy eddze meg és bount váljon belőle. Ám Cain túl gyorsan akarta megkapni a bábját, és az elpusztította őt. Ezt nem tudja elfelejteni. Először ő is segíti Kariját a terveiben, ám mikor rájön, hogy valójában mit is akar, megpróbálja megállítani. Ő az egyetlen bount, aki életben maradt, Ran'Taóval él együtt az emberek világában.

Gó bábja Dark egy pókra hasonlít leginkább, testét fel tudja osztani sok kis apró gömbre, ezzel támadva az ellenséget, emellett számos fizikai támadásra is képes.

 

 

Hó és Ban 

Hó ( nyugaton Hō?) és Ban (? ikertestvérek, akik nem tudnak egymás nélkül létezni. Bábjaik vízből vannak, amely ha körbeveszi ellenfelét, megfullasztja. Víz közelében korlátlanul használhatják bábjaikat. Siba Gandzsu végez velük úgy, hogy elegendően nagy távolságra választja szét kettőjüket.

Hó bábja Guhl, Ban bábja pedig Günther.

 

 

Mabasi

Mabasi (, nyugaton Mabashi?) Egy hosszú, vörös hajú bount. Ő ellenezte egyedül az ital elfogyasztását, melyet Ugaki készített az emberek lelkéből. Ám végül is megissza, és elveszti az önkontrollját. Egy őrültté változik, aki minden ellenségét meg akarja ölni. Szoifon végez vele.

Mabasi bábja Riz, bele tud bújni az ellenség testébe, és irányítani tudja, vagy akár meg is tudja mérgezni.

 

Szavatari

Szavatari ( nyugaton Sawatari?) külső megjelenésében a legidősebb bount, bár valójában nem idősebb társainál. Azért öregedett meg, mert élő emberek lelkével táplálkozott, szellemi energiával tartja fent a mostani testét. Szeret gyilkolni, és Karija hű követője. Kurocucsi Majuri végez vele.

Szavatari bábja Baura képes dimenziók közt kaput nyitni, és átmenni rajtuk. Ám azt, hogy hol nyit kaput, ki lehet számítani, és ez lesz a veszte.

 

Ugaki

Ugakira  leginkább az őrült tudós jelző illik. Igazából nem nagyon ismerhetjük meg, csak egy csatát vív. Bábja képessége, hogy az árnyékos helyekre csapdákat tud állítani. Maga a báb ilyenkor nem mutatkozik meg. Végül Karija árulja el őt és az önkontrollját elvesztett bábja végez vele.

Ugaki bábja Gesell leginkább egy szörnyre hasonlít, tarot kártyákba van pecsételve és ezekkel irányítja Ugaki.

 

Joshi

Josi (nyugaton Yoshi?) egy hosszú, sötét hajú, általában komoly bount. Ő az egyetelen női bount Josino mellett. Hűen követi Kariját. Isida Urjúval kerül harcba, aki megfejti gyengeségét és minden erejét felhasználva végez vele.

Josi bábja Nieder, egy kard és a kard nyeléből egy lánccal hozzácsatolt legyező. A legyező védelemre, a kard támadásra szolgál, ám egy időpontban csak az egyiket tudja használni.

 

 

Nao Cain

Nao Cain , ’eredeti japánban Kain’) volt az a fiú, akit Karija Kogára bízott. Szorgalmasan edzett éveken át, ám végül türelmetlen lett és hamarabb meg akarta szerezni a bábját. Ez lett a veszte is, a báb túlkerekedett rajta, és megölte.

Cain bábja Wainetou.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 263303
Hónap: 2525
Nap: 85