Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chakra

csakra.jpeg

A Csakra az ember szellemi és fizikai erejének keveréke. 5 féle Csakra lehet: tűz, víz, villámlás, szél és föld. Ennek a két erőnek a keverékéből állítódik össze egy olyan erő, amivel aztán képes különböző Jutsu-kat ( Ninjutsu, Genjutsu és Taijutsu ) véghezvinni. A Jutsu véghezvitele alatt a Csakra megfelelő helyre való irányításán kívül, még kézpecséteket is kell alkotni. A Jutsu végső formáját a Chakra irányítása és a kézpecsétek megfelelő sorrendje határozza meg. A kézpecséteknek számtalan kombinációja létezik, így a Jutsuknak is számtalan kombinációja van.

A Csakra egy olyan belső energia, ami a Csakra ereken belül kering a szervezetben, mint a vér. Ezek behálózzák az egész testet és körülveszik az összes belső szerveket és sejteket. Ezt a Csakra folyamatot, ami ezekben az erekben kering, képesek vagyunk irányítani. Ez a keringési rendszer rendelkezik 361 lyukkal, ahol képesek vagyunk ezt kiáramoltatni. Ezeket a lyukakat Tenketsu-nak hívják.

A Tenketsu-t, ha pontosan eltalálkjuk, akkor serkenthető, vagy megállítható a Csakra áramlása azon a ponton. Ezeket a pontokat egyedül a Hyuuga klán vérvonal képességével lehet látni, szabad szemmel nem.

Egy technika eredményes használatához nagyon precíz Csakra irányításra van szükség. Amennyiben az irányítás nem tökéletes, a technika sem fogja a várt hatást kifejteni, és a befektetett Csakra elveszik.

Létrehozható a technika nem tökéletes Csakra irányítással is, de akkor ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérjük, ahhoz sokkal több Csakra kell az adott Jutsu-ba fektetni, és így hamar kimerülhet a használója.
 

Általános információ a Csakra-ról

 

A Csakra az az energia, ami a ninjának kell ahhoz, hogy egy Jutsu-t végre tudjon hajtani. Ha a Ninjutsu-t vagy a Genjutsu-t akarsz használni, akkor vegyítened kell a Csakrát spirituális energiáddal ( ami gyakorlatok árán növelhető ). A megfelelő mozdulatsorral használható a Jutsu. Ha a Chakra aktiválódott, több féle technikát használhatsz. Csakra nélkül a ninja semmit se érne.
A Naruto alkotója, Masashi Kishimoto így nyilatkozott a Csakráról:

"Kellett egy fordulópont a történetbe, amikor a karakterek átléphetik az emberi képességeket, és emberfeletti eroket használhatnak. A Csakra azért lett kitalálva, hogy az olvasó könnyebben megérthesse a töréneteket..Hasonlít a star warsban használt erőre,vagy a dragonball-os erőre.”

 

csakra3.jpeg

 

Csakra típusok

„Alap Csakra”

Ezt a fajtáját láthatjuk legtöbbször az animében, halványkék színben. Ez az alapszintü Csakra, így sok kell belőle, ha magasabb szintü Jutsu-t akarunk végrehajtani.

Gyógyító Csakra

Ez egy különleges fajtája a Csakrának, ezt az orvosi specialisták, a gyógyító ninják használják.Halványzöld színű, azon kívűl, hogy lehet vele gyógyítani, akár még támadásra is alkalmas lehet. Ezzel a képességgel gyógyítják be a sérüléseket. Ezt a ninja úgy teszi meg, hogy a Csakrát a kezébe irányítja, és ezzel a begyüjtött Csakrával gyógyítja meg a sérültet.

Kyubi Chakra

Ez egy speciális Csakra forma, amit csak Uzumaki Naruto képes használni és a Kyubi. Naruto azért tudja ezt a Csakrtá felhasználni, mert a Kilencfarkú rókadémon az ő testébe van bezárva. Ezt a Csakrát általában akkor használja, ha nagy bajba kerül. Halványpiros színű, nagyobb szintü Jutsu-k alkalmazásához kiváló. Mikor Naruto ezt a Csakrát használja, arca megváltozik.

Csakra kapuk

A keringési rendszerben létezik 8 kapu, ahol a legtöbb Tenketsu található, ezek a kapuk irányítják a Csakra áramlását. Az első kapu a „Nyitó” kapu, a második az „Energia” kapu, a harmadik az „Élet” kapu, a negyedik a „Sebesülés” kapu, az ötödik az „Erdő” kapu, a hatodik a „Látvány kapu”, a hetedik az „Őrület” kapu, és az utolsó, a nyolcadik kapu a „Halál” kapu. A kapukat nagy megerőltetéssel ki lehet nyitni, és ezzel a különböző gátakat lehet áthágni és használója még a tíz szeresére is növelheti az erejét, viszont ez nagyon leterheli a szerveket. Amennyiben mind a 8 kapu kinyílik, abban az esetben a használó nagyobb erőre tesz szert, mint egy Hokage, de a használatába bele is lehet halni.

Cursed seal Csakra

Ez a Csakra csak akkor használható, ha Orochimaru megjelölte az illetőt az Átok pecséttel. Ezigen veszélyes fajtája a Csakrának. Sötét lila színe van, és akkor aktiválódik, ha a sima Csakra határain kívül van már. Fekete 'szarvak' jelennek meg a testen, de nem feltétlenül szarv, minden egyes megjelöltnél ez más más alakú. Használóját elönti a gonoszság.


 

csakra2.jpeg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

day

(oneday, 2011.12.28 02:02)

adwadawdklawdwahdawdjaw kdjk aw dyahwdg awd
awdjawguawdgawd
awdjawhd
]awdlawdlawd
\awdpawjkdad
awdkawdawdkawodwiodhna wd.

 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 263306
Hónap: 2527
Nap: 87