Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyszinek

Élők világa

 

Az élők világa a modern Japán egy elképzelt városa: Karakura.[1] Ebben a világban járnak iskolába Icsigo és barátai és itt harcolnak a lidércekkel. A jelentősebb helyszínek itt az iskola, Urahara vegyesboltja, a folyó, a temető, a Kuroszaki kórház, az Isida kórház, valamint Icsigo, Orihime és Keigo otthona.

 

Lelkek világa

A Lelkek világa nyugaton Soul Society?) a lelkek országa, négyfelé oszlik. A négy régió közepén fekszik a Tiszta Lelkek Városa, más néven Seireitei azon kívül pedig Rukongai azaz a Vándorló Lelkek Városa. Rukongaiban élnek mindazok, akik nem shinigamik. Rukongai 80 kerületre van felosztva, ezek között is vannak jobb és rosszabb hírűek is, a sorszámuk pedig minőségükre utal. Uralkodója a király, aki azonban egy egész másik dimenzióban él, és nem szól bele a Soul Society ügyeibe.

Hueco Mundo

A Hueco Mundo egy sivatag szerű terület, a lidércek világa (a hueco annyit jelent, hogy üres). Ebben a világban élnek a lidércek és innen portyáznak át az emberek világába lakmározni. Itt nem lehet őket megtalálni, de képesek kaput nyitni a dimenziók között, és ezt már érzékeli a Lelkek világa, és így képes előre jelezni a lidércbetörést.

 

Las Noches

A város Aizen Szószuke irányítása alatt áll. A városban található Aizen hollow serege az Espadak vezetésével, illetve a 2 áruló halálisten, akik Aizen mellé álltak: Tószen Kaname és Icsimaru Gin. A várost a külső behatolóktól a régebbi Espadak, (akiket Tres Cifrasnak vagy Privaron Espadaknak neveznek) és az Exequias tagjai védik.

Las Noches-ben 2 szabály van:

1. az Espada-k nem használhatják a Gran Ray Cero-t amihez az espadák a vérüket használják katalizátorként;

2. 4 vagy annál kisebb számot viselő Espadák nem oldhatják fel zanpakutóját.

Ez a 2 dolog azért tiltott, mert mindkettő megsemmisítheti a várost.

 

Pokol

A pokolba az elkárhozott lelkek kerülnek, akik életükben sok gonoszságot és halálos bűnt követtek el. Amikor egy lidércet egy zanpaktóval levágnak, lelke megtisztul a lidércként elkövetett bűnöktől, de a megelőző életében elkövetettektől nem. Ha valaki ide kerül, akkor megjelenik a Pokol kapuja, egy csontvázakkal kirakott kapu, és a lelket behúzza az örvény. A 2010 decemberében megjelent 4. mozifilm egy része a pokolban játszódik.

Királyi palota

A királyi palota egy külön dimenzióban található, ahová csak a „palota kulcsá”-val lehet bejutni, amit egy lélekmérföldön belül 100.000 lélek egybe olvasztásával lehet létrehozni. Az egyetlen helyszín ahol ez megvalósítható az élők világában van és Icsigo szülővarosa azaz Karakura város. A királyi palotában székel a Lelkek Világának ugyan névleges de mindenki által elismert királya, a lelkek királya.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 263302
Hónap: 2525
Nap: 84