Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kapitányok

 

Magasság: 168 cm

Tömeg: 72 kg

Születésnap: január 21.

 

A történetben akkor került harcba legelőször, mikor Ichigoék akarták megszöktetni Rukiát. Shunsuival és Ukitakevel is meg kellett küzdenie, akik egykoron a tanítványai voltak, nagy harcra azonban nem került sor. Az ál-Karakura városban Kira-t és társait védte meg a Halibel fracciónjai által létrehozott lénytől. Ő is nagyon megdöbbent, mikor a vaizardok feltűntek a harctéren. Miután a vaizardok is kudarcot vllottak Aizennel szemben, Yamamotonak kellett vele megküzdenie, de először Wonderweisszel gyűlt meg a baja, aki magába pecsételte Yamamoto kardjának erejét. A főkapitány puszta kézzel is legyőzte Wonderweist, de annak halála után, Yamamoto zanpakotojának ereje kitört a testéből és Yamamoto-t telibe találta, aki így harcképtelen lett. Aizen bukása után kiderül, hogy Yamamoto csak a bal karját veszítette el és továbbra is ő marad a főkapitány.

Zanpakotou: Ryuujin Jakka Shikai: "Banshou issai, kaijin to naze, Ryuujin Jakka" ("Porlaszd izzó hamuvá a mindenséget, Rjúdzsin Dzsakka!") A penge tűzzé változik, amit egyszerű fegyverek nem képesek megállítani. Ryuujin Jakka a legerősebb zanpakotou, aminek erejétől még Aizen is tartott.

 

Magasság: 170 cm

Tömeg: 57 kg

Soi Fon a 2.osztag kapitánya. Ő egy harcra született nő. Nem érdekli kivel kell harcolnia. Ő harcol. Yoruichi volt a mestere. Miután eltűnik Soi Fon megfogadta, hogy egy nap amikor megtalálja, legyőzi őt. A 2. espada, Barragan egyik arrancarjával harcolt és besegített az alkapitányának is. Ezután Barragannal kerültek szembe, de túl erősnek bizonyul hozzájuk képest. O.Marechiyo kérte Soi Font, hogy emeljék a korlátot, hogy teljes erővel harcolhassanak Barragan ellen, de Soi Fon elmondta neki, hogy már most a maximum erejüket használják. Miután Barragan használta zanpakutoját, Soi Fon elvesztette bal karját. A ban-kait is használta, azonban nem okozott súlyosabb sérülést Barragannak. Később a vaizard Hachival győzték le Barragant. Majd Aizen őt is legyőzte.

Zanpakuto: Suzumebachi(Gyilkosdarázs) Ha egy ellenfélt kétszer ugyanazon a helyen szúr meg, akkor az egyből meghal.

Ban-kai: Jakuho Raikoben Egy hatalmas darázsfullánkra hasonlít. Soi Fon nem szereti használni a Ban-kai-t, mert ő a merénylő osztag kapitánya, de ez a Ban-kai túl nagy, hogy elrejtse; túl nagy, hogy mozgassa; túl látványos a támadása, hogy merényletet kövessen el. Támadáskor egy rakétát lő vele az ellenségre.

 

Magasság: 185 cm

Tömeg: 69 kg

Születésnap: szeptember 10.

Hivatás: Lidérc Kísérő

Különleges kapcsolat fűzi Matsumoto Rangiku-hoz, a 10. osztag hadnagyához. Gin egyszer megmentette az akkor még kislány Rangiku életét, s ő az egyetlen, akivel jó a viszonya. Gin azonban a rossz oldalon áll, Aizen parancsait teljesíti, ha kell akárkit megöl Aizen parancsára. Sok-sok évvel ezelőtt segített Aizennek hollowvá alakítani kapitányokat és alkapitányokat.(ők lettek a vaizardok) Karakurában Ichigo ellen harcolt a ban-kait is bevetve. Ichigonak esélye sem volt ellene. Miután Aizen legyőzte Uraharát, Yoruichit és Isshint, vele ment az igazi Karakurába, hogy elkészítsék a kulcsot. Mikor kettesben maradtak, akkor Gin a ban-kait használva Aizenre támadt és ellopta tőle a Hogyokut. Aizen azonban túlélte a csapást és rátámadt. Gin visszaemlékezéséből derül ki, hogy egyszer látta, amint 3 shinigami átadja Aizennek a Hogyokut, de előtte majdnem megölték Rangikut. Gin ekkor határozta el, hogy Aizen közelébe férkőzik és megöli őt. Gin mikor meglátta a megerősödött Ichigot, nyugodt szívvel halt meg.

Zanpakutou: Shinsou (Szent Kard)

Shikai: "Ikorose, Shinsou..."(Halálos lövés, Shinsou..."): 500 kardhosszra nyúlik meg a zanpakuto.

Bankai: Kamishini No Yari (Istenölő lándzsa): Először azt állította, hogy kardja 13 km-re képes megnyúlni és ez a leggyorsabb is mindegyik zanpakuto közül. Később azonban kiderül, hogy nem olyan gyors, mint állítja és nem is olyan hosszú. Igazi ereje abban rejlik, hogy a támadás megkezdése előtt kardja szilánkokra bomlik, amiből ha 1 darabot az ellenség testében hagy, akkor az meghal.

 

 

Magasság: 159 cm

Tömeg: 48 kg

Születésnap: április 21.

Unohana a 4.osztag kapitánya. Neki és osztagának feladata a gyógyítás. Egy nagyon kedves nő. Ő mentette meg Hicugayát amikor Aidzen leszúrta. Amikor a 11.osztag panaszkodik az étel miatt ő lép be. A 11.osztag olyankor menekül. Beosztottjaival Las Nochesbe ment segíteni a sebesülteknek. Ő ment vissza Ichigoval az emberek világába Las Nochesből.

Zanpakuto:Minazuki(Húsnyelő), támadási parancs ismeretlen, ban-kai ismeretlen.

Magasság: 186 cm

Tömeg: 74 kg

Születésnap: május 29.

Aizen már régóta arra törekszik, hogy a hollowokat a társaival együtt(Ichimaru,Tousen) leigázza Soul Societyt és mindenki félje a nevét. A tanács embereit meggyilkolta, mindenki mást hipnózis-megtévesztés alatt tart és a tanács helyett minden parancsot ő adott ki, de erről senki nem tud semmit, kivéve Ichimarut és Tousent. Rukia kivégzését akarta felhasználni nagy szellemierő-tér létrejöttéhez és Soul Society elpusztításához. Kudarcot vall és Hueco Mundo-ba távozik, ahol az Espada-k seregét felújítva átveszi felettük az irányítást. Később kiderül, hogy ő volt az, aki a mesterét és több shinigamit hollowvá alakított (vaizardok). A shinigamik és arrancarok közötti harcba nem tudott beszállni, ugyanis Yamamoto főkapitány egy tűzgyűrűbe zárta őt,Ichimarut és Tousent. A vaizardok megérkezése után ingerli őket. Shinji hiába mondja, hogy ez egy csapda, Hiyori Aizenre támad, de Ichimaru a derekánál kettévágja. Ezután Shinji Aizenre támad. Aizen legyőzi a még harcképes kapitányokat és vaizardokat, majd Yamamoto főkapitányt is. Ekkor érkezik meg Kurosaki Isshin, Ichigo apja, hogy legyőzze Aizent. Aizen a Hougyoku-t (amivel hollowfikációt lehet végrehajtani) a saját testébe ültette, mivel annak egy különleges képessége van. Időközben megérkezett Urahara és Yoruichi, így Aizennek már 3 ellenfele lett, azonban őket is legyőzte. A harc alatt Aizen egész testét beborította a Hogyoku és mikor Isshin ezt a "bábot" széttörte, akkor hatalmas energia szabadult ki belőle. Aizen teljesen magába olvasztotta a Hogyokut és hollow szerűvé alakult. Ebben a formában könnyedén legyőzte 3 ellenfelét, majd Ginnel Karakurába ment, hogy elkészítse a kulcsot. A városban azonban Gin elárulta őt, rátámadt és ellopta tőle a Hogyokut. Először úgy tűnt Gin ban-kaija végzett vele, azonban felépült és hollowvá változott. Ebben az alakban pillangószárnyak nőttek a hátára és felgyorsult, majd végzett Ginnel. A megérkező, felerősödött Ichigo végzett Aizennel, akit a Hogyoku megmentett, így még tovább fejlődött és tökéletes hollow lett, azonban Ichigo végső technikája ellen tehetetlen volt. Miután elvesztette a Hogyoku erejét, Urahara egy pecsételő kidouval elfogta és Soul Societybe küldte, ahol 20 ezer évnyi börtönbüntetésre ítélték.


Zanpakutou: Kyouka Suigetsu(Tükörholdvirág) Shi-kai támadási parancs: "Kutagero, Kyoka Suigetsu!" ("Törj szét!")

Aizen zanpakutou-ja az abszolút hipnózis mestere. Képes becsapni az emberek mind az 5 érzékét és teljesen más képet mutatni, mint ami ott van. A hipnózisból csak úgy lehet kiszabadulni, ha megérintik a kard pengéjét. Ezt Aizenen kívül csak Gin tudja.

 

Magasság: 180 cm

Tömeg: 64 kg

Születésnap: január 31.

Ő és alkapitánya, Renji mentek el Rukiaért Karakura városába. Ekkor találkozott legelőször Ichigoval, akit könnyen legyőzött. Következő találkozásukkor(Rukia kivégzésénél) Ichigo már tudja használni a Ban-kait, amin Byakuya nagyon meglepődik, hiszen a Ban-kai elsajátítása másoknak évekbe telet, de Ichigo 2 nap alatt megtanulta. Byakuya fölényben van, de Ichigon úrrá lesz a hollow énje, felkerül a fiúra a hollow-maszk, és legyőzi Byakuyat. Ichigo előtt Renjivel kellett harcolni, ugyanis Renji is megakarta menteni Rukiat, ekkor láthatjuk Renji Ban-kaiját legelőször, kb. akkor tanulta meg, mint Ichigo. Byakuya Las Nochesben legyőzte a 7-es számú espadat, és így megmentette Rukia életét. Miután felgyógyult sérüléseiből Kenpachival együtt Yammy-ra támadtak és Ichigot visszaküldték az emberek világába. Egy hosszú harcban végeztek Yammyval, de nem lehet tudni hogyan.

Zanpakutou: Senbonzakura(Ezer cseresznyefavirág/virágszirom) Shi-kai támadási parancsa:Szóródj szét! Képessége:Senbonzakura 1000 kicsi pengére hullik, amelyek olyan kicsik, hogy az ellenfél számára szinte láthatatlanok. A visszatükröződéstől virágszirmoknak látszanak.

Bankai: Senbonzakura Kageyoshi (Ezer ragyogó virágszirom) Támadási parancs:Semmisítsd meg! Byakuya elengedi zanpakutouját, majd több ezer kard tűnik fel körülötte. Senki nem tudja ezeknek a pengéknek a számát. Senki nem látja a pengék mozgását és nem tudja kikerülni őket. A Bankai végső formája a Hakuteiken (fehér birodalmi penge).

 

Magasság: 235 cm

Tömeg: 180 kg

Születésnap: Augusztus 23.

Igazából ő egy róka, de mindig maszkot kell viselnie, hogy ne jöjjenek rá, hiszen szégyelli ezt. Legjobb barátja Tousen. Mikor megtudja róla, hogy Aizen oldalán áll, akkor nem hisz a fülének-szemének és elhatározza, hogy visszavezeti Tousent a helyes útra. Ő mentette meg Ikkakut és Ibat Po-tól. Következő ellenfele Tousen lett, aki hollow alakja ellen kikapott. Tousen megakarta őt ölni, azonban Hishagi végzett Tousennel. Aizen ezután könnyedén legyőzte Komamurát.

Zanpakutou: Tenken(Szent bosszú): egy hatalmas kar/ököl jelenik meg és lesújt egy területre.

Bankai: Kokojoutengenmyouou(Szent bosszú királya): segítségével megidéz egy hatalmas harcost tetőtől talpig páncélban, aki Komamura minden mozdulatát lemásolja és támad, azonban ha sikerül az ellenfélnek megsebeznie ezt a harcost, akkor Komamura is megsebesül.

 

Magasság: 192 cm

Tömeg: 87 kg

Születésnap: július 11.

A 8. kapitánya, egy lusta szoknyapecér, szeret inni és szórakozni. Rózsaszín virágmintás köpenyében akár harc közben is leül szakézni az ellenséggel, de kerüli a csatákat, és jobban szeret dőzsölni. A legelső kapitányok közé tartozik, Yama-jii-nek becézi a főkapitányt. Legjobb barátja Ukitake Juushiro. Alkapitánya : Ise Nanao, visszafogott titkárnőféle, aki mindig egy könyvet tart a kezében. Ő noszogatja, ha valami munka akad. A két halálistenből az egyik, akiknek két kardos Zanpakutou-ja van. Rukia megmentésekor szembe került régi mesterével, Yamamotoval, de nagy harcra nem került sor. Jelenleg élete legnagyobb harcát vívja az 1. espadaval, Starkkal. Elmondja neki, hogy gyengébbnek hitte. Stark is meglepődött Shunsuin, ugyanis már egy jó ideje harcolnak és Shunsuiról még a kalapja sem esett le. Ezután egyből megvágja a kalapot és kis sérülést okoz a kapitánynak. Stark sokallt be először, ugyanis Shunsui nem akart támadni, mindig csak kitért támadások elől, ezért használta a teljes erejét. Mikor Wonderweiss megérkezett és átszúrta Ukitaket, akkor Stark kihasználva Shunsui figyelmetlenségét, közvetlen közelről hátba lőtte. Ezután halottat játszott mindaddig, amíg meg nem érkeztek a vaizardok és Lisa nem ment oda köszönni neki. Miután a két vaizard nem bírt Starkkal, Shunsui visszatért, hogy harcoljon ellene. A shi-kait használva sikerült legyőznie Starkot. Ezután ő is Aizenre támadt, de alulmaradt vele szemben.

Zanpakutou: Katen Kyokutsu(Égvirág démona)

Támadási parancs: A virágok szállnak a szélben, a virágok istene zokog, a Mennyország szelei Buddha nevetésére zuhannak.

Képessége: a gyerekek játékát viszi a harcba. Egyik játék a jobb kézben lévő kardjához, Takeonihoz kapcsolódik: ha az ellenfél feje fölül támad, akkor találatot szerez. A bal kezében lévő karddal, Kageonival mások árnyékába tud beleolvadni és ha ellenfele árnyékát megszúrja a kardjával, akkor ellenfele is sebződik. A legerősebb "játéka" a színválasztós: mond egy színt, pl. szürke és az ellenségen, ahol szürke színű ruha van, ott sebződik, ezután az ellenfele mond színt. Minél nagyobb felületen van a választott szín, annál nagyobb a sebzés mértéke.

Bankai-a nem ismert.

 

Magasság: 176 cm

Tömeg: 61 kg

Születésnap: November 13.

Tousen legjobb barátja Komamura kapitány. A sorsuk nagyon hasonló, mindkettejüket lenézték régebben. Tousen ezért rossz útra tért, Aizen egyik alárendeltje volt, és segített neki Ichimaruval együtt hollowvá alakítani egy pár shinigamit. A shinigamik és hollow-k közti harcban Komamuraval és saját alkapitányával,Hisagival harcolt. Hisagit könnyen legyőzte, ezután felöltötte a hollow maszkját és Komamuraval is megküzdött. Végül bemutatta feltámadását és könnyedén legyőzte Komamurat. Mikor megakarta ölni, akkor Hisagi Tousen hátára ugrott, a fejét átszúrta a kardjával és aktiválta a shikait. Tousen előtt minden elsötétült.

Zanpakutou: Suzumushi(Acélszárny) Shi-kai támadási parancs:Énekelj!(Animax:Pendüj) Egy hanghullámot ad ki, amitől az ellenfél elveszti az eszméletét.

Bankai: Enmakoorogi(Animax:Pokol kaptár) Lefed egy területet amin belül teljes sötététség van és nem működnek ellensége érzékei,kivéve a tapintást.

Hollow maszkja egy sima szem- és szájnyílás nélküli maszk, a közepén egy függőleges csíkkal. Feltámadása Grillar Grillo, egy bogárszerű hollowá alakul, szemei lesznek és látni fog.

 

Magasság: 133 cm

Tömeg: 28 kg

Született: december 20.(Jyunrinan, West Rukonia)

Hitsugaya a legfiatalabb kapitány Soul Society-ben. A Shinigamik csak zseninek emlegetik. Ruházata általában egyszerű, nem szokott magán ékszereket és egyebet viselni. A Shinigamik között Ichigo után még ő az, aki a hátán hordja a Zanpaktou-ját. Hinamori Momoval, az 5. osztag hadnagyával már régóta ismertik egymást, Hinamori afféle kistestvérként tekinti Hitsugayát. Máig igen jó a kapcsolatuk. Momo sokszor becézi Shiro-channak, amit Hitsugaya nagyon utál. A 3. espadaval,Halibellel harcol, azonban a ban-kai segítségével sem tudta őt legyőzni. Ezután Halibel is használta a zanpakutoja erejét. Hitsugaya rájött, hogy nincs más lehetőség, ezért legerősebb technikáját vetette be, amit még nem tud rendesen használni. Hatására hó hullik az ellenségre és amihez hozzáér az megfagy. Ha a 100. pehely is ráhull az ellenségre, akkor az egy jég virággá fagy és meghal. A képesség neve Hyoten Hyakkaso. Két vaizard segítsége sem volt elég, hogy legyőzzék Halibelt. Végül a harcuk közben Aizen ölte meg Halibelt, mert elégedetlen volt vele. Hitsugaya is Aizenre támadt, de alulmaradt.

Zanpakuto: Hyourinmaru (Jégförgeteg) Shi-kai támadási parancs: Szárnyalj a fagyott égben!(Animax:Urald a fagyos égboltott) Egy jégsugarat lő az ellenségre és megfagyasztja azt.

Bankai: Dai Guren Hyourinmaru(Tomboló jégförgeteg): Lélekenergiából létrejön a víz és jég sárkánya, amely képes befolyásolni az időjárást. Ez a legerősebb jég típusú zanpakuto. Legerősebb képessége, hogy havazást idéz elő. Ha ellenfelére 100 pehely hullik, akkor az egy jégvirággá fagy.

 

Magasság: 202 cm

Tömeg: 108 kg

Születésnap: November 19.

A Peremvidék 80. kerületéből jött, vagyis a lehető legrosszabból. Élete a harc, célja, hogy ő legyen a legerősebb, és minden áron megakar küzdeni Ichigoval. Nem az esze az erőssége. Borzalmasan rossz a tájékozó képessége. Hadnagya Kusajishi Yachiru, (ő szintén nem a legjobb a tájékozódásban), akire még kislány korában talált rá, és ő adta neki a nevét. Szemkötője pedig különleges, és elszívja az ereje jó részét, és csak akkor engedi ki szabadjára a teljes erejét,ha bajban van. A fájdalmat is jól türi, és az se zavarja, ha harc közben Súlyos sérüléseket kap. A vér látványát pedig egyenesen élvezi. Ő az egyetlen kapitány, aki átalakította ruháját és a kapitányi köpenyét az előző kapitánytól vette el, akit legyőzött és így került az osztag élére. Mikor Ichigo és barátai behatoltak Soul Societybe, hogy megmentsék Rukiat, akkor Kenpachi mindenáron megakarta találni Ichigot és harcolni akart vele. Hosszú harc után végül kissé vitathatóan, de Ichigo győzött, ezután Kenpachi segített neki megmenteni Rukiat. Mikor Las Nochesben Ichigora az 5. espada fracciónja, Tesla halálos ütést akart mérni, akkor megjelent Kenpachi és megmentette őt. Ezután nehezen, de legyőzte az 5. espadat, Nnoitrat. Miután felgyógyult sérüléseiből, Byakuyaval Yammyra támadtak, Ichigot pedig visszaküldték az emberek világába. Miután Byakuyával legyőzték Yammyt, visszatértek Soul Societybe. Mikor osztaga a harcról kérdezte, annyit mondott, hogy rohadtul unalmas volt.

Zanpakutou: nem tudja a nevét

 

Magasság: 174 cm

Tömeg: 54 kg

Születésnap: Március 30.

Az őrült tudós az ellenséget kísérleti patkányoknak tekinti. Alkapitánya a maga alkotta, Kurotsuchi Nemu, akit a lányának is nevez, de szolgaként bánik vele, és gyakran rajta tölti ki a dühét, ami a lány szolgalelkén nem változtat. Saját magán is átalakított pár szervet, például a hiányzó füle helyére kihúzható sarlót "szerelt". Fura ollószerű sapkája van, és az arca meg a keze fekete-fehér. A körmeit félig festi be kékre, kivétel a jobb középső ujja, ahol közel 10 centis. Eddig egyszer volt látható "smink" nélkül, teljesen normális kinézetű kék hajú fickó. Ő felelős Ishida nagyapjának haláláért, ezért meg is küzd Ishidával, de veszít. Ishida ugyanis felhasználja a legnagyobb Quincy-k erejét, és így legyőzi Mayurit, de eltűnik az ereje (amit később apjától visszakap). Las Nochesben Mayuri legyőzte a 8. espadat, Szayel Aporro Granz-t, így megmentette Ishidat, Renjit és Nel 2 fracciónját.Ezután Ichigonak és Unohananak kinyitotta a kaput, hogy átmehessenek az emberek világába.

Zanpakutou: Ashisogi Jizou(Aranyfejfű démon). Kb. Úgy néz ki, mint egy arany színű csecsemő, a pengéje pedig három irányba ágazódik el. Kurotsuchi képes a saját testrészeit variálni, és fegyvert képezni belőlük, ezen kívül kardja vágása mérgezést is okoz. Alig pár percen belül a megvágott testrészt az alany nem képes tovább mozgatni.

Bankai: Konjiki Ashisogi Jizou. Egy lárvára hasonlító lény gyerekfejjel, ami Mayuri véréből mérgező gázt állít elő. Képes mozogni és fizikai támadások bevitelére is, továbbá a nyaki részén rejtett pengék vannak. Parancsszava: Tépd le!

 

Magasság: 187 cm

Tömeg: 72 kg

Születésnap: December 21.

Nyugodt, kedves ember, de sokat betegeskedik, és gyenge egészségi állapota miatt sokat kell pihennie, így sokszor a hadnagya foglalkozik az osztaggal, de ha kell ő is gondolkodás nélkül száll be a harcba. Rukia megmentésénél szembeszáll a főparancsnokával, Yamamotoval is. Az első espada fracciónjával "harcolt", azonban mikor az egyesült az espadaval, akkor Shunsui segítségére sietett. A váratlanul megérkező Wonderweiss átszúrta a testét, ugyan életben maradt, de harcképtelen lett.

Zanpakutou: Sougyo No Kotowari(Ikerhalak parancsa) Ez a másik két kardos zanpakutou. A két kard a markolatánál egy lánccal kapcsolódik össze, ami hosszúkás üvegszerű lapok vannak. Képessége, hogy az ellenfél támadásait el tudja nyelni és a sebességét változtatva és felerősítve visszaverni azt.

Shi-kai támadási parancs:Minden hullám váljon a pajzsommá, minden fény váljon a kardommá. Juushirou zanpakutou-ja két részre szakad.

Ban Kai: ismeretlen

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 263302
Hónap: 2527
Nap: 84