Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pain

Rin'negan

A Rin'negan egy különleges szemtechnika, amely a három közül a legerősebb.[ Byakugan, Sharingan, Kekkei Genkai (Rin'negan)]

Jellemzői:-Változó sokaságú karika a pupilla lörül

                   -lila

A Rinnegan a Rokudou Sennin (A 6 Birodalom Bölcse) és leszármazottjai Dojutsuja. Ő volt az első shinobik egyike és a modern ninjutsu megalapítója. A Rinnegan pedig mind közül a legtiszteltebb és legerősebb Dojutsu. A Rinnegan-t a teremtés isteneként tisztelték, és fegyverként a káoszba szakadtt világban, mely visszavezet a pusztulásba és a semmibe. Úgy tartják a Rinnegen lehetőséget ad a használójának mind az ötféle chakra mesteri szintű elemi manipulációjára.

A Rinnegen teljes "fegyvertára" jelenleg ismeretlen. Az egyetlen ismert használó az Esőben Rejtőző Falu árvája Nagato. Kezdetben eszméletlen állapotban használta azt mikor valami miatt urrá lett rajta a dühh és így Berserker módjára képes volt legyőzni a jóval erősebb ellenfeleit is. Minden bizonnyal ez tette lehetővé számára hogy túlélje a polgárháborút mely az országát sújtotta, legyőzze az Eső vezetőjét a hihetetlen erejű Salamander Hanzo-t és kiirtsa a családját. Valamint már "Pein" néven faluja és az Akatsuki élére álljon. Nagato inmár "Pein" néven a Dojutsu segítségével képes megidézni 6 különböző testet melyek mindegyike birtokában van a Rinnegannak és ezeket hívja segítségül a harcban. A 6 különböző test mindegyike használja a Dojutsut és megosztják egymással a látottakat, ez azt eredményezi hogy amit az egyik "Pein" lát és érzékel azt a többi is még akkor is ha az egyik látása esetleg sérül.
A harcoló Rinnegan-t használó testek számának növelésével "Pein" egy "angyal" módjára képes kiküszöbölni minden vakfoltot.

Nagato képessége hogy a tudatával képes egyik tetsből a másikba átlépni adhat magyarázatot a lélekvándorlás elnevezésre. Hiszen a 6 test közötti vándorlás emlékeztet a buddhizmusban és a hinduizmusban jellemző reinkarnációra mely szerint a kozmológiában a lélekvándorlásnak 6 állomása van jelképezve ezzel a lélek előtt álló jó és rossz lehetőségeket. Arról nincsenek pontos információink, hogy ezt a felhasználási módot, más korábbi rin'negan használók is alkalmazták e, de az bizonyos, hogy Pein a chakrája, és a tudata segítségével irányítja az asztrális testeket. Chakrára érzékeny receptorok segítségével.

A Rinnegan a legtiszteltebb a három nagy Dojutsu közül. Külső jellemzője pár koncetrikus kör a pupilla körül. A hatalmáról azt tartják hogy képes világokat pusztítani, vagy megtisztítani, de a techninkáiról semmilyen adatot nem részleteztek, ezért nem tudni hogy ezek legendák-e vagy sem. Mint a Sharingan, ez az adottság is képes arra, hogy kielemezze a különböző Jutsukat. Ezen kívül képes arra, hogy kielemezés után sokkal gyorsabban megtanulja az adott technikákat, mint egy átlag shinobi. A képesség másik adottsága, hogy betekintést nyit mind a hat Chakra Elembe, tehát Tűz, Víz, Szél, Föld és Villám alapú Jutsukra egyaránt képes (a hatodikat nem ismerjük). Az első akinél jelentkezett ez a Dojutsu, az a Hat Ösvény Bölcse volt. Ő fedezte fel a Ninjutsut, és lett az egész Ninja világ megalapítója. Az egyetlen ismert, jelenlegi használója ennek a Kekkei Genkai képességnek, az Pein (Nagato) az Akatsuki Vezér. Az ő képessége akkor jelentkezett először, mikor még kisgyerekként meg akarta menteni a barátai életét.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 263306
Hónap: 2527
Nap: 87