Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Quncy

A Quincyk (Kuinshī; szó szerint: „A Pusztítás Szerzetesei”) olyan emberek, akiknek különleges erejük van. Szellemi kepeségeik jóval az emberiek felett vannak, képesek a Reiryokut használni, íjak és nyilak előállításához.

Jelenleg két élő Quincyről tudunk, Ishida Uryū és apja, Ishida Ryūken.

                                                                                                                                                                                                              

Quincyk képesek manipulálni a Reiyrokut. A Shinigamikkal ellentétben, a főfegyverük az íj és a hozzátartozó nyilak, amik lélek részecskékből állnak. Ezenkívül képesek a környezetükben lévő szellemi részecskéket felhasználni (a halálistenekkel ellentétben, akik kénytelenek saját szellemi energiájukra támaszkodni). Egy Quincy lélekfonala fehérszínű, míg egy halálistené piros.

Az íjukat egy különleges tárgy segítségével idézik meg, amit Quincy Keresztnek nevezünk. Mindössze saját kitartásuk és a környező lélek részecskék felszívásának képessége korlátolja őket, az újabb és újabb nyilak létrehozásában. Ezen fegyverek mellet a Quincyik számos egyéb eszközökkel rendelkeznek, amik a csatatéren hasznosnak bizonyulhatnak.

Reiryoku felszívása és használata: Egy Quincy általában a levegőből szívja fel a szellemi részecskéket, majd kombinálja a saját lélek energiájával. Olyan helyeken, ahol több szellem részecske található, mint a Lelkek Világa vagy Hueco Mundo, a Quincyk sokkal könnyedébben képesek ezeket a szellemi részecskéket felhasználni, és felszívni. Egy megfelelően erős Quincynek nincs különbség a szellemi energia és a szellemi részecskék közt, mint erejének forrása.

Quincy íjak és nyilak: Az összes Quincy rendelkezik azzal a képességgel, hogy egy egyedi lélek íjat, és hozzá lélek nyilakat hozzon létre.

Szellemi éberség : A Quincyk akár messziről is képesek más szellemi lényeket (Shinigamikat vagy Hollow-kat) észlelni, vagy megmondani, hogy milyen irányba tartanak.

A halálistenek és a Quincyk közti ellentét az öltözékükben is folytatódik. A Shinigamikal ellentétben, egy fehér, testhezálló, magas gallérú tunikát viselnek, ami hasonlít a mandarin kínai ruhára.

Visszatérő Quincy elem a kereszt, azonban típusa változó: Uryūnak egy kelta keresztje van, apjának pedig egy pentagramja.

                                                                                                                                                                                                             

A Quincyk régen az egész világon megtalálhatóak voltak. Kétszáz évvel ezelőtt, majdnem az összes Quincyt megölték a Shinigamik, mivel azok veszélyt jelentettek a világra. A Quincyk a halálistenekkel szemben, teljesen elpusztítják a Hollow-kat.
Ginrei Kojaku

Így a lelkek végül nem térnek vissza a Lelkek Világába, vagyis mindössze az emberek világában növekedne a lelkek száma. Ez azt jelenti, hogy az emberek világa teletelítődik lelkekkel, majd a két világ (az emberek világa és a Lelkek Világa) összemosódik, összekeverve életet és halált.

Megakadályozva a világok pusztulását, a halálistenek megpróbálták meggyőzni a Quincyket, hogy hagyják rájuk a Hollow-k elpusztítását, azonban ők elutasították a kérést. Végül a Shinigamik megölték szinte az összes Quincyt, hogy fenntartsák a világok közti egyensúlyt.
A folyamatosan csökkenő Quincyket évtizedeken keresztül figyelték. Később a Quincyk előálltak azzal a tervvel, hogy mivel ők úgyis az emberek között élnek, és többen is vannak, képesek lennének megvédeni az embereket, amíg egy Shinigami meg nem érkezik; és el nem intézi a Hollow-t. Azonban a halálistenek megtagadták a Quincyk megsegítését, és erőjüket a legerősebb Hollow-k ellen csoportosították.

Íjászat                                                                                                                                                                                                

A Quincyk leggyakrabban az íjászatot használják, mivel emberek lévén megpróbálnak távol maradni egy veszélyes ellenségtől.

Gintö                                                                                                                                                                                                  

A Gintō (Ezüstcső) egy kis ezüst henger, amiben folyékony szellemi energia található, és a Quincyk ezt különböző varázslatokhoz használják, amik a Kid ōhoz hasonlóak.

Hirenkyaku

A Hirenkyaku („ Repülőfátyoltánc/Istenlépés”) a Shinigamik Villámlépéséhez vagy az Arrancarok Sonídójához hasonló. A Hirenkyaku segítségével a Quincy képes gyorsan mozogni rövid távolságokon belül és Ishida szerint, gyorsam, mint a Villámlépés.
Sprenger
A technika végrehajtásához, a használója szellemi részecskéket gyűjt a lába alá, majd segítségükkel eljut a kívánt helyre.

A technika segítségével, a Quincy képes az Arrancarokhoz és a Shinigamikhoz hasonlóan a levegőben is megállni/sétálni. Mayuri, mikor Ishidával harcolt megjegyeztem, hogy milyen ügyes, hogy képes a Hirenkyakura, fiatal kora ellenére. Ebből azt lehet levonni, hogy a technika elsajátítása igen nehéz lehet.

                                                                                                                                                                                                             

A Quincyknek számos különleges (és ritka) technikájuk van, amik a küzdelmek során nagy előnyre jutathatják a harcost:

Ransōtengai

Quincy Végső Forma : (Kuinshī Retsutoshutīru; japánul: ”Végső Forma”, németül: ”Utolsó Mód”): Ezt a technikát a Quincyk csak végső esetben szokták használ, mivel használata után elvesztik minden erejüket.
Sanrei Kesztyű

A Végső Forma eléréséhez a Sanrei Kesztyű szükséges, aminek levétele után a kesztyű teljesen szétfoszlik, mivel használója túllépi határait, mint Quincy. Ezt követően rövid ideig a technikát használó Quincy hihetetlen erőre tesz szert.
Az egyetlen módszer, hogy egy Quincy visszanyerje erejét a végső forma után, hogy elsőre is mind szellemileg és testileg kimerüljön, majd jobbra a szívétől pontosan 19 mm-re egy lélek nyíl eltalálja. Ezt követően a „becsapódás” helyén egy pentagram fog megjelenni, és az illető Quincy ereje visszatér.

                                                                                                                                                                                                            

Quincy tárgyak

A Quincyk rengetek ereklyével és különböző felszereléssel rendelkeznek:

Hollow csalétek: Ez egy kis érme-szerű lemez, ami összetörését követően Hollow-kat kezd el vonzani, akár Hueco Mundo, Gillian-szintű Menosait is.

Quincy Karperec (sōshingu): Az ereklyét a gyenge szellemi erővel rendelkező Quincy-ik megsegítésére lett tervezve. Összegyűjti a lélek részecskéket, majd felerősíti őket. Valójában, még ha a használója nem is akarja, a lélek részecskék ugyanúgy fognak összegyűlni, hála a karperecnek.

Quincy Kereszt (mekkyaku jūji; „Pusztítás Keresztje”): Az íj fókusz pontja a Quincy Kereszt, ami általában, kereszt vagy ötszög alakú. Uryū első keresztje kereszt alakú, azonban a jelenlegi ötszög alakú.

Sanrei Kesztyű (sanrei shutō ; „Szétszakadó lélek kéztakaró”): A kesztyű egy nagyon erős Quincy erekje. Azonban használatához egy rendkívül megerőltető edzést kell végrehajtani.

Seele Schneider (Zēreshunaidā; németül: „Lélek vágó”, japánul: „Az, ami felhasítja a lelket”): A Seele Schneider egy kardszerű fegyver, ami nem csak vágásra lett tervezve, hanem becsapódáskor a lélek részecskék egysége megbomlik a vágás helyén, könnyebbé téve azok ellopását. Sokkal nagyobb, mint egy átlagos íj, és egy láncfűrészhez hasonlóan működik. Ezen kívül a „penge” teljes mértékben reishi-ből áll és folyamatosan forog – nagyjából 3.000.000.-szor másodpercenként.

Gintō (Ezüstcső): A Gintō (Ezüstcső) egy kis ezüst henger, amiben folyékony szellemi energia található, és a Quincyk ezt különböző varázslatokhoz használják, amik a Kid ōhoz hasonlóak.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 263302
Hónap: 2526
Nap: 84