Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Resurrección

A resurrección  az arrancarok egyik technikája a Bleach című mangában és animében.

Mikor egy lidérc (Hollow) spontán vagy mesterséges úton arrancarrá változik, emberi alakot vesz fel, letörik a maszkjának egy része és szert tesz egy zanpakutóra. Azonban a halálistenekkel ellentétben a zanpakutója nem a lelkének egy darabja, hanem az eredeti lidérc-erejének elzárt formája. A resurrección az a folyamat, mikor ezt az elzárt erőt kiengedi, ezáltal eredeti külsejét részben visszaszerzi és újra képes használni erejét és képességeit. Ez bizonyos elemeiben hasonlít a halálistenek zanpakutóinak sikai képességére. Az előhívása is hasonló: az egyedi kiengedési parancs és azt követően az adott kard neve. A parancs ebben az esetben is egy felszólító módban lévő szó vagy rövid mondat, ami utalhat az eredeti képességre. A resurrección nevét a mangában kétféleképpen adják meg: kandzsival és katakanával, ami utóbbi mindig egy spanyol kifejezésből ered. A kettő jelentése nem teljesen ugyanaz, és a kiejtés a katakana szerint történik.

Az arrancarrá változással egy lidérc jelentősen erősebb is lesz, különösen a mesterségesen létrehozottak. Tehát a resurrección-t használva egy arrancarnak nagyobb ereje lesz, mint amekkora még lidércként volt neki. A legerősebb arrancarok ereje olyan nagy, hogy bizonyos technikák használatát korlátozni kellett. Las Noches falain belül két dolog tiltott: Gran Ray Cero-t használni, továbbá a 4.-ik espadanak és a rangban fölötte állóknak kiengedni az erejüket, mivel ezek a dóm összeomlását okozhatják. Aközött is nagy különbség lehet, hogy az egyes arrancarok mekkora erőtöbbletet szereznek az erejük kiengedése által. Például Yammy Rialgo annyival erősebb lesz, hogy a száma resurrección közben 10-ről 0-ra változik, felfedve valódi rangját az espada-k között.

Az arrancar a resurreción használata után képes visszaváltozni „emberi” alakba, és újra elzárhatja erejét a zanpakutójába. Azonban ha az resurrección során visszakapott teste egy részét eldobja és nem zárja vissza, akkor azt már véglegesen elveszíti, mintha letépték volna egy végtagját.[4] A resurrección előhívásával a korábban szerzett sérülések begyógyulnak.

Az arrancarok között egyedinek számít, hogy Coyote Starrk és Lilynette Gingerback egybeolvadnak, mikor kiengedik közös erejüket. Ez azért lehetséges, mert eredetileg ők ketten egyazon lélek voltak, csak később, az arrancarrá válásukkor váltak szét.

A resurrecciónnak lehetséges egy második szintjét is elérni, de ezidáig ezt csak Ulquiorra Cifer-nél lehetett megfigyelni, és saját állítása szerint ő az egyetlen aki képes rá az espadak között.

További erő és képességek megszerzése érdekében mesterséges beavatkozással módosítani is lehet az egyes arrancarokat. Erre az egyedüli példa Wonderweiss Margera.

A resurrecciónra képes lehet egy lidérc-erőre szert tett halálisten is (vaizard). Ez még csak Tószen Kaname esetében volt látható, és még nem derült ki, hogy mások mennyiben lehetnek képesek ugyanerre.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 5
Összes: 263302
Hónap: 2528
Nap: 86