Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sólyom

A Sólyom (Taka), eredeti nevén Kígyó (Hebi), nevű csapatot Uchiha Sasuke hozta létre Orochimaru egykori alattvalóiból, azzal a céllal hogy megtalálják és megöljék az Uchiha klán lemészárlásáért felelősnek tartott bátyját, Uchiha Itachit. Itachi halála után Sasuke megtudja, hogy a klán kiirtását Konohagakure rendelte el. Sasuke ekkor új nevet és küldetést ad a csapatnak: a Sólyom feladata, hogy elpusztítsa Konohát. Céljuk elérése érdekében Sasuke laza együttműködésbe kezd az Akatsukival is, hogy segítsen a bűnszervezetnek elfognia a nyolc farkú bestiát. Ekkor az együttműködés jelképeként a Sólyom tagjai az Akatsuki egyenruháját is magukra öltötték.

 

UchihaSasuke

u.-sasuke.jpeg

 

Kor: 12 év (Naruto)majd 15-16 (Shippuuden)
Rang: Hivatalosan genin, a shippuudenben körözött ninja lesz, képességei jounin szintűek lesznek
Állapot: él
Hovatartozás: egykor Konoha majd Hangrejtek
Csapat: konohai hetes csapat majd Taka

Uchiha Sasuke eredetileg a Konohagakuréhez tartozó 7-es Csapat tagja, a Sólyom megalapítója és vezetője. Kishimoto Masashi a sorozat főhőse, Uzumaki Naruto riválisának alkotta meg, egy „rideg zseninek” mely tulajdonság az író szerint a tökéletes riválist jellemzi. Bátyjával, Uchiha Itachival Sasuke egyike klánja még élő tagjainak. Sasuke egyetlen célja, hogy végezzen bátyjával, ami miatt visszahúzódóvá és rideggé vált. A Konohában és csapattársaival, elsősorban a Narutóval töltött idő alatt ez a bosszúvágy némiképp tompulni kezd. Bátyjával való összecsapása során az Első részben Itachi könnyedén legyőzi Sasukét, aminek hatására az elhagyja a falut, hogy Konoha ellenségének, Orochimarunak a segítségével tegyen szert nagyobb erőre. A Második rész cselekményének fontos része, hogy csapattársai megpróbálják elszakítani Orochimarutól és falujukba visszavinni őt.


Hozuki Suigetsu

suigetsu.jpeg

Kor: Körülbelül 15-16 év
Rang: nincs hivatalos rang
Állapot: él
Hovatartozás: Hangrejtek
Csapat: Taka

Hozuki Suigetsu Orochimaru egykori kísérleti alanya és a Sólyom tagja. Suigetsu igen nyílt és őszinte, emiatt gyakran összeszólalkozott a Sólyom vezetőjével, Uchiha Sasukeval, akinek pozícióját azonban idővel elfogadta és később még életét is kockáztatta, hogy megvédje őt.Suigetsu képes testét folyékony halmazállapotúvá alakítani, mely ugyan segít neki elhárítani a legtöbb fizikai támadást, de ugyanakkor igen sebezhetővé is teszi őt az elektromossággal szemben. Miközben folyékony állapotból szilárdba alakítja vissza testét, képes megnövelni végtagjai méretét is, mellyel párhuzamosan testi ereje is megnövekszik.Suigetsu a sorozat tényleges cselekményben való első megjelenése előtt egyike akart lenni a Köd Hét Kardforgatójának, Kirigakure harcosainak egy csoportjának, akik erőszakosságukról híresek. Mivel képtelen volt bekerülni a csapatba, Suigetsu elkezdte összegyűjteni a Hét Kardforgató kardjait. Nem sokkal a Sólyomhoz való csatlakozása után sikerül megszereznie Zabuza óriáskardját, és reméli, hogy Hosigaki Kisame Samehadája is nemsokára az ő birtokába fog kerülni.

 

 

Karin

karin.jpeg

Kor: körülbelül 15-16 év
Rang: nincs hivatalos rang
Állapot: él
Hovatartozás: Hangrejtek
Csapat: Taka

Karin Orochimaru egykori kísérleti asszisztense, a második tag aki csatlakozott a Sólyomhoz. Karin szemei és haja vörös színű, frizurája az egyik oldalon rövid és kócos, másikon hosszú és ápolt. Mikor Suigetsuval és Jugóval van vagány és erőszakos természete kerül előtérbe, Sasukével viszont inkább flörtölni szeret.Karin már szinte egészségtelen megszállottságot mutat Sasuke irányában: kincsként őrzi a fiú viseletes és piszkos ruháját és azt tervezi, hogy egyszer majd „letámadja”, ha a csapattársai már elaludtak. Karin különleges képessége, hogy a chakra segítségével bárkit meg tud találni vagy követni nagy távolságról és még a követett személy csakrájában bekövetkezett apróbb változásokat is képes érzékelni. Hatake Kakashi véleménye szerint Karin igen tehetséges chakra-nyomkövető ninja, mivel képes volt érzékelni, hogy egy nyolc fős csapattal közeledett hozzájuk és még azt is meg tudta állapítani, hogy az egyikük egy kutya. Karin képes továbbá másokat meggyógyítani úgy, hogy megengedi a sérültnek, hogy belé harapjon és „igyon” a chakrájából. Ezzel a módszerrel akár halálos sebeket is képes begyógyítani, testén viszont megmaradnak a harapások hegei.

 

 

Jugo

jugo.jpeg

Kor: Körülbelül 18 év
Rang: nincs hivatalos rang
Hovatartpzás: Hangrejtek
Csapat: Taka
Állapot: él

Jugo utolsóként csatlakozott a Sólyomhoz. Szellemileg igen labilis személy, vérszomjas és szelíd természete rendszertelenül és hirtelen váltakozik. Jugo vérszomjas állapotában képes maga körül mindenkit lemészárolni, majd miután ismét kitisztul az elméje, kétségbeesetten próbál megvédeni magától másokat. Jugo azért csatlakozik a Sólyomhoz, mivel Uchiha Sasuke megígéri neki, hogy ügyelni fog rá, hogy ne bánthasson senkit, ráadásul Sasuke Kimimarora emlékezteti őt.Egykor Jugo ugyanezen reményben kereste meg Orocimarut is, hogy kordában tudja tartani heves hangulatváltozásait. Orochimaru a vizsgálatok során elkülönített egy enzimet Jugo véréből, mely lehetővé tette számára, hogy teste radikális változásokon menjen keresztül. Ezen enzim segítségével Orochimaru megalkotta átokpecsétjét, mellyel legerősebb szolgálóit jelölte meg. Bár az Orochimaru által finomított átalakulás jóval irányíthatóbb, de csupán egyetlen alak használatát teszi lehetővé. Jugo az átalakulásait a helyzetnek megfelelően képes változtatni, és ezt akár csak egyetlen testrészére is képes korlátozni.Emellett képes testét beolvasztani olyan személyekbe, akik birtokolják, vagy birtokolták az átkozott pecsétet és így gyógyítani azok sérüléseit. A folyamat mellékhatásaként Jugo fiatalodni kezd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 263302
Hónap: 2525
Nap: 84