Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Uchiha klán

 

 

uchiha-klan.jpg

Uchiha kán

 

 Ők használják:

Sasuke Uchiha

Első Manga megjelenés: 3. fejezet
Első Anime megjelenés: Naruto epizód 1
Rejtett falu: Levélfalu
Jounin mester: Hatake Kakashi
Képesség: Shishi Rendan, Chidori

Ő az egyetlen aki túlélte, azt hogy testvére megölte az egész klánját. Egyetlen célja, hogy megölje fivérét, addig nem nyugszik amíg megnem hal.

 

Itachi Uchiha

Első Manga megjelenés: 139. fejezet
Első Anime megjelenés: Naruto epizód 80
Rejtett falu: Levélfalu
Rang: Missing-Nin
Saját képességek: Amaterasu, Tsukuyomi

Igen erős Levélnindzsa az Uchiha klánbó, az öccse,Sasuke kivételével megölt mindenkit a klánjából. Miután eljött a Levél faluból csatlakozott az Akatsuki szervezethez, akiknek célja a világuralom.

 

 Fugaku Uchiha

Első Manga megjelenés: 145. fejezet
Első Anime megjelenés: Naruto epizód 84
Rejtett falu:
Levélfalu
Rang:
Jounin
Kor:
40
Születésnap:
augusztus 16.
Vértípus:
AB
Magasság:
175.3 cm
Súly:
63.1 kg

Sasuke anyja és apja Levélfaluban éltek. Sasuke apjának, Fugaku nehezen értett egyett fiával Itachi-val. Kemény volt, és sokat várt mindkét fiától. Itachi végül megölte a klánját, így az apját is.

 

Mikoto Uchiha

Első Manga megjelenés: 145. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 84
Rejtett falu:
Levélfalu
Rang:
Jounin
Kor:
35
Születésnap:
június 1.
Vértípus:
A
Magasság:
162.6 cm
Súly:
48.9 kg

Sasuke és Itahi édesanya. Nagyon szerette Sasuke-t, és igazán büszke is volt rá. Ő is meghalt, amikor Itachi végzet a klánjával.

 

 Madara Uchiha

Első Manga megjelenés: 309. fejezet
Első Anime
megjelenés:
Rejtett falu:
levélfalu
Aktuális státusz:
ismeretlen

 

 Obito Uchiha

Első Manga megjelenés: 239. fejezet
Első Anime megjelenés:
Rejtett falu:
Levélfalu
Rang:
Chuunin
Kor:
13
Idézet: Azok akik a nindzsavilágban akik megszegik a szabályokat szemétnek nevezik... de... azok, akik nem törődnek a társaikkal, a szemétnél rosszabbak!
 Születésnap: február 10., Vértípus: 0, Magasság: 154.2 cm, Súly: 44.5 kg. Haladás adatok: Akadémia kor: 9, Chuunin vizsgakor: 11, Sharingan aktiválás: 13. Küldetések: D-rang: 86, C-rang: 24, B-Rank: 24, A-Rank: 1, S-Rank: 0.

Kakashival voltak csapattársak a negyedik Hokage alatt. Egy küldetés alatt a Rejtett Kő ellen irányuló háborúban Obitót megölték. A Levélfalu elesett hőseként tisztelték. Bár a eltávozott, Obito mindig Kakashi emlékeiben marad. Kakashi gyakran látogatja azt a táblát, amit Obito és az elesett nindzsák tiszteletére emeltek. Kakashi általában azért késik a megbeszélt találkozókról, mert minden reggel meglátogatja az emléktáblát.

 

 Tekka Uchiha

Első Manga megjelenés: 221. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 129
Rejtett falu:
Levélfalu
Kor:
21

Uchiha Tekka Konoha rendőre volt az Uchiha Klánból. Ő és két tisztviselő Uchiha Itachit kérdezték ki, hogy hol volt amikor öngyilkos lett Uchiha Shisui.

 

 Shisui Uchiha

Első Manga megjelenés: 222. fejezet
Első Anime megjelenés:
Rejtett falu:
Levélfalu


Itachi legjobb barátja volt. Ő volt az első, akit megöltek a klánból.

 

 Yashiro Uchiha

Első Manga megjelenés: 221. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 129
Rejtett falu:
Levélfalu
Kor:
45

Uchiha Yashiro Konoha rendőre volt az Uchiha Klánból. Ő és két tisztviselő Uchiha Itachit kérdezték ki, hogy hol volt amikor öngyilkos lett Uchiha Shisui.

 

Uruchi Uchiha

Első Manga megjelenés: 225. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 84
Rejtett falu:
Levélfalu
Kor:
46

Itachi és Sasuke nagynénije, Uchiha Teyaki felesége.

 Teyaki Uchiha

Első Manga megjelenés: 225. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 84
Rejtett falu:
Levélfalu
Kor:
46

Itachi és Sasuke nagybácsija, Uchiha Uruchi férje.

 

 Inabi Uchiha 

Első Manga megjelenés: 221. fejezet
Első Anime megjelenés:
Naruto epizód 129
Rejtett falu:
Levélfalu
Kor:
25

Uchiha Inabi Konoha rendőre volt az Uchiha Klánból. Ő és két tisztviselő Uchiha Itachit kérdezték ki, hogy hol volt amikor öngyilkos lett Uchiha Shisui.

 

 

 

  A  Sharingan fajtái

szem0.jpgNormál Uchiha Szem. A Uchiha klán tagjainak szeme normál állípotban. Szürkés színű, olyan mint bármilyen másik szem.

 

 

 

 

szem.jpgEz a sharingan 1. típusa.

Egy Comma - Részben Aktivált Sharingan. A Sharingan szem első variációja. Ez még eléggé fejletlen. A normál szem, pirossá változik és megjelenik benne egy jel a kerékörvényben. Uchiha Sasuke Sharinganjának első megjelenésekor, a bal szemében csak Részben Aktivált Sharingan volt.


szem2.jpg


Két Comma - Részben Aktivált Sharingan. A Sharingan második variációja. Az irisz szintén piros és a kerékörvényban két Comma jelenik meg. Sasuke, amikor először aktiválta a Sharingant a jobb szemében ez jelent meg.

 

 

szem3.jpg

 

Aktivált Sharingan - Három Comma. A Sharingan szem harmadik és egyben végső normális fajtája. A piros iriszen három Comma van. Ebben az állípotban a szem birtokosa megért minden ninjutsut,genjutsut és taijutsut, valamint képes lemásolni azokat.

 

 

szem4.jpg

 

Uchiha Itachi - Kezdeti Mangekyou Sharingan. Ez a Mangekyou Sharingan kezdetleges formája, ami addig ilyen míg ki nem alakul az igazi. Sasuke egyszer látta ezt, amikor Itachi a földön térdelt és félrepillantott.

 

 

 szem5.jpg

 

 

 

 

szem6.jpg

Uchiha Itachi - Mangekyou Sharingan. A Mangekyou Sharingan egy nagyon ritka dojutsu, ami az Uchiha klánnak csupán néhány tagja birtokol. Megszerzésének feltétele: meg kell ölnöd a legjobb barátodat. Itachi ezt megtette, majd ennek segítségével megölte egész klánját. Minél többször használta Itachi, úgy romlott a látása, mígnem teljesen elvesztette azt. Lehetővé teszik Itachi számára az Amaterasu, a Tsukoyomi és Susano használatát.

 

 

 Hatake Kszem7.jpgakashi - Mangekyou Sharingan. Ezt a Sharingant Kakashi fejlesztette ki. Hogy ez hogy volt pontosan lehetséges azt nem lehet tudni, de feltehetőleg Obito tehetségének öröklése és a saját képességei miatt volt lehetséges. Mondhatni a két fiú közös Sharingajának. Ennek segítségével a fókusz körűl egy időkapu nyílik, így ami a szem fókuszába kerül egy másik dimenzióba köt ki.

 

 

szem8.jpgUchiha Madara - Mangekyou Sharingan. Ezt az alakot Uchiha Madarának sikerült elérnie. Miközben ő és öccse egymás ellen edzettek mindketten felébresztették a saját Mangekyou Sharinganjukat. Ez volt Madaráé. Ez tette neki és öccsének is lehetővé, hogy átvegyék a hatalmat a klánjuk fölött. A szem hátránya, hogy a birtoklója elveszti látását.

 

 

szem9.jpgMadara öccsének Mangekyou Sharinganja. Miközben ő és báttyja egymás ellen edzettek mindketten felébresztették a saját Mangekyou Sharinganjukat. Ez volt Madara öccséjé. Ez tette neki és testvérének lehetővé, hogy átvegyék a hatalmat a klánjuk fölött.

 

 

 

 

 

 

 

Sasuke kiskori története

Uchiha Sasuke a Levelek Közt Rejtőző Faluban született, a legendás Uciha klán tagjaként. Szerette volna, ha apja és a bátyja, Uchiha Itachi felnézne rá, és elismerné, ezért Sasuke törekedett arra hogy a legjobb legyen az Akadémián. Tehetséges tanítvány volt, mind iskolatársai, mint tanítói között nagy figyelmet kapott, mint az Uchiha klán egyik tagja. A lányok körülrajongták, azonban őt nem érdekelték a szerelmek. Számtalanszor figyelte testvérét gyakorlás közben, és szeretett volna annyira jó ninja lenni, mint ő. Az edzés után Itachi a hátán vitte haza Sasukét.De egy nap, mikor Sasuke éppen gyakorolt, hogy megnézze, mire képes, csalódottan vánszorgott haza és kifigyelte ahogy apja, Itachi és pár ANBU tag veszekszik. Itachi ugyanis nem végezte nagyon aktívan az ANBU által ráosztott munkát. Itachi nagyon dühös lett, és csak Sasuke hirtelen jött kiabálása miatt állt le, majd megígérte apjának, hogy végezni fogja munkáját, és bocsánatot kért. De mikor Fugaku belépett a házba, a háta mögött ránézett az apjára, de nem a normális Sharingannal, hanem annak valami ördögibb, különleges formájával, a Mangekyou Sharingannal. Sasuke kíváncsi lett, vajon miféle Sharingan lehet az, ezért másnap reggel meg is kérdezte az apját. Apja elmagyarázta neki, hogy van a Sharingannak egy fejlettebb, ritka fajta verziója is, amit Mangekyou Sharingannak neveznek. Sasuke látta hogy Itachi és Fugaku szóba sem állnak egymással, majd Fugaku félve attól, hogy elveszítette idősebb fia bizalmát, Sasukénak kezdte megtanítani az Uchiha klán egyik különleges Jutsu-ját, a Tűz Stílus: Tűzgolyó Jutsu-t. Sasukénak azonban első próbálkozásra nem ment nagyon jól. Apja megjegyezte, hogy talán tévedett kisfiával kapcsolatban. Azonban Sasuke nem adta fel, és addig gyakorolta, míg egy reggelen tökéletesen meg tudta csinálni. Apja elismerte, hogy Sasuke valóban Uchihának való. Sasuke ennek nagyon megörült, és a következő napon kérte Itachit, hogy tanítsa neki a Shuriken Jutsu-kat.

"- Testvér, meg tudnál tanítani pár shuriken Jutsu-t?

- Ehhez miért kellek én? Kérdezd apát.

- De, apa azt mondta, te jobban csinálod. És én is így gondolom."

Itachi közel hívta magához kisöccsét, és két ujjal megütötte a homlokát,majd elment hogy küldetését teljesítse. Sasuke miután anyukájától átvette az uzsonnáját, sürgősen elfutott az Akadémiára, hogy gyakoroljon. Azonban mikor hazaért, szörnyűséges látvány fogadta őt. Az összes szolga és katona az Uchiha klán területén le volt mészárolva és vér borította a járdákat és a házak falát. Sasuke rémülten sietett haza, azonban ott látta szülei lefejezett testét, majd látta az árnyékból kilépni Itachit, és rögtön kérdőre vonta, hogy mi történt. Ekkor azonban Itachi előhozta a Mangekyou Sharinganját, és Sasukénak megmutatta, hogyan mészárolta le egyedül a szolgákat és a katonákat, valamint azt hogy hogyan fejezte le a szüleit kardja segítségével. Sasuke sírva rogyott a földre, majd dühösen nekiugrott testvérének aki könnyedén legyőzte, majd ezután Sasuke elmenekült, de Itachi gyorsan rátalált, majd Sasuke könyörgött, hogy ne végezzen vele. Itachi úgy döntött, nem teszi meg, azzal indokolva döntését, hogy Sasuke nem méltó a halálra. Itachi elárulta neki, hogy csak akkor tudja előhozni a Mangekyou Sharinganját, ha megöli a legjobb barátját, ahogy ő is tette. Itachi ezután eltűnt a helyszínről, és Sasukéra ájultan találtak rá Konoha Gyógyító Ninjái, akik kórházba vitték Sasukét. Sasuke kiszökött onnét, majd visszatért a gyilkosság színhelyére, remélve hogy mindent csak álmodott. De nem. A tragédia valóban megtörtént. Sasuke ezt felismerve szinte teljesen megváltozott. Szíve megtelt gyűlölettel és dühvel, arrogánsabb lett mint eddig és érzelem nélkülinek mondható, hűvös és jeges. Naruto Uzumakival való viszálykodása is ebben a korszakában kezdődött, és megígérte magának, hogy végezni fog Itachival, történjék bármi, de megbosszúlja szülei és klánja halálát.

 

Az Uchiha-klán sötét története: A Tengu vérvonal

A Hyuuga klán egyike Konoha legidősebb klánjainak. A falu megalapítása óta ott élnek. Sok évvel ezelőtt (100-150 közt nagyjából) egy lány a Hyuuga klánból szerelmes lett egy kívülállóba. A klán heves tiltakozása sem tántorította el attól, hogy házasságot kössön ezzel az ismeretlennel. Ám ez a személy nem egy közönséges halandó volt, Sojobo-nak hívták, és ő volt a Tengu király.
Két fajta tengu létezik, a Karasu tengu (hollószerű megjelenésű) és a Konoha tengu (Yamabushi tengu más néven). Sojobo ez utóbbi fajtába tartozott, hosszú orral, fehér hajjal, és szárnyakkal a hátán. Tengu-királyként különleges hatalommal rendelkezett. Egy Fatsia által készített legyezőt hordott magával, amivel vihart tudott idézni, ezenfelül képes volt teleportálni tárgyakat egyik helyről a másikra. Át is tudta alakítani kinézetét, ha akarta, néha emberi formában járt-kelt az emberek közt.
Konoha Tengu
Bárhogy is volt, a Hyuuga lány szerelemes lett Sojobo-ba, aki épp emberi formát öltött, de nem tudta a szerelme valódi kilétét. Össze is házasodtak, és néhány év múlva megszületett első fiuk, akit Sojobo Uchiha-nak, Uchiha Madara-nak nevezett el az uchiwa szó után, ami legyezőt jelent. És mint az tudjuk, később ez lett a klán szimbóluma. Kezdetben minden tökéletes volt, Uchiha Madara gyorsan erős shinobi-vá vált, nemcsak az anyjától örökölte a Kekkei Genkai-t, a vérvonalbeli képességet, hanem a benne lévő Tengu vér miatt a Byakugan átalakult, így jött létre a Sharingan. Ennek az új képességnek két változata volt, a Normal Sharingan és a Mangekyou Sharingan. Apjához hasonlóan Madara is hatalmas erőket birtokolt. Képes volt telepátiával behatolni mások elméjébe, sőt, teleportálni magát közeli helyekre. A szeme egyfolytában a Normal Sharingan állapotában volt, viszont amikor aktiválta a Mangekyou Sharingan-t, még több erő szabadult fel benne, egyre jobban közeledett a Tengu lét felé. Három különböző Jutsu-t, technikát fejlesztett ki a Mangekyou Sharingan használatával, a Tsukiyomi-t, amivel mások elméjébe hatolhatott be megőrjítve azokat, az Amaterasu-t, amivel dimenziók közt is képes volt teleportálni dolgokat, valamint a Susanoo-t, amivel vihart idézett, akárcsak a tenguk a legyezővel.
Bátorsága és példátlan ereje miatt Madara hamar hőssé vált az emberek szemében, fiatal kora ellenére. Barátságot kötött a Shodaime-el (Első Hokage), és együtt vigyázták az épülő falucska rendjét. Madara hozta létre Konoha első rendőrségét, és megesküdött, hogy megvédi a lakosokat.
De a jó dolgok nem tartanak örökké. Amint Madara elérte a felnőttkort, Sojobo felfedte igazi kilétét és szándékait. Nem szerelemből vette el a Hyuuga lányt, pontos tervei voltak. Egy tökéletes test kellett neki, egy tároló, hogy még nagyobb hatalomra tegyen szert, és rájött, hogy ezt úgy érheti el legkönnyebben, ha a saját vérét használva hoz létre egyet. Úgy tervezte, hogy átveszi a hatalmat Madara teste fölött, amint az felnőtt lesz. Madara erre hamar rájött, a megdöbbenés és a düh kavargott lelkében. Úgy érezte, hogy kihasználták, de nem állt szándékában ilyen könnyen megadni magát, legalábbis nem harc nélkül. Ám Madara tisztában volt saját képességeivel és erejével, így tudta, egymaga nem győzhet a Tengu-király ellen. Ezért kétségbeesésében a legendás démonhoz, a Kyuubihoz (a Tűz istene), a kilencfarkú démon rókához fordult.
A Kyuubi-t lenyűgözték Madara képességei, így egy titkos alkut kötöttek, amelynek értelmében a Kyuubi átadja a hatalmát és a csakráját Madarának, aki gyorsan megtanulta használni a Katon-t, sőt az Amaterasu-val fekete tüzet is tudott létrehozni, mely 7 napig égett egyfolytában. De még ezekkel az elképzelhetetlenül hatalmas erőkkel is csak hajszál híján sikerült győzedelmeskednie démoni apja felett. Végezni nem tudott vele, de sikerült elzárnia egy különleges pecséttel. A pecsét feltöréséhez szükség van a Kyuubi csakrájára, valamint 3 Mangekyou Sharingan-t használó Uchiha-ra. Mindhárom Mangekyou Sharingan használónak különböző technikát kell alkalmazni egyszerre, a Tsukiyomi, Amaterasu, Susanoo kombinációt. Madara úgy gondolta, ezzel végleg megszabadult a démontól. Amit nem sejthetett, hogy épp ez a pecsét fog véres pusztulást hozni klánjára sok-sok évvel később?
A démoni apja felett aratott diadalért is nagy árat fizetett, mert amikor a Shodaime rájött a közte és a Kyuubi közt megkötött paktumra, szörnyű haragra gerjedt. Úgy gondolta, hogy a hataloméhség vezérelte a legjobb barátját a Kyuubi karmaiba. Madara nem magyarázta el neki indítékait, hiszen akkor fény derült volna démoni származására. Akik együtt harcoltak, most szemközt találták magukat egymással. Az események végül a Valley of the End, A végzet völgyében csúcsosodtak ki, ahol összecsapott a két régi jó barát. Habár Madara birtokolta a Mangekyou Sharingan-t és a Kyuubi csakráját is, a Shodaime így is fel tudta venni vele a versenyt?
Sok idő telt el a történtek óta, a tengu vér az Uchiha-kban kezdett gyengülni, a klánon kívüli házasságok is egyre jobban hígították a vérvonalat. A Normál Sharingan-t is már csak a kivételes képességűek tudják használni, a Mangekyou Sharingan pedig unikumnak számít. De a klán sötét történelmét nem feledhették el. Egy tengu templom épült a Nakano templom alatt, a korai Uchiha-k kezei által annak érdekében, hogy a klán titkait a klánon belül tartsák, többek közt azt is, hogy, amint azt néhány Uchiha felfedezte időközben, a Mangekyou Sharingan előhívható a legjobb barátod megölésével. Amint egy Uchiha-t elég megbízhatónak és érettnek tartottak, beavatták a klán titkaiba, amit egész életében őriznie kellett. A klán a saját történelmét szégyenteljesnek érezte, és megesküdtek, hogy megőrzik büszkeségüket és dicsőségüket bármi áron.
Egy éjszaka, amikor minden Uchiha férfinek egy gyűlésen kellett volna lennie, kettő hiányzott. Itachi elcsalta legjobb barátját, Uchiha Shisui-t a Nakano folyóhoz, és elkezdte szörnyű terve kivitelezését. Megölte barátját, és szert tett a Mangekyou Sharingan-ra. Másnap, amikor megtalálták Shisui holttestét, találtak mellette egy búcsúlevelet is a saját kézírásával. Persze valójában nem ő írta a levelet, Itachi másolta le a kézírását a Sharingan-ja segítségével, hogy öngyilkosságnak álcázhassa tettét. A levél tartalma fontos, mert mutatja Itachi aktuális lelkiállapotát:
"Elfáradtam a kötelességek terhe alatt
Az Uchiha klánnak nincs jövője
ahogy nekem sincs
Nem járhatom az ösvényt tovább"

Nem járhatom az "ösvényt? továb" Milyen "ösvény"-ről beszél Itachi?
Ez talán megmagyaráz pár kérdést.

"Egy szervezethez, egy klánhoz, egy névhez hűnek lenni Ezek a dolgok korlátoznak minket és a lehetőségeinket. Ezeket a dolgokat el kéne felejteni, bolondság olyan dologtól rettegni, amit még nem is láttunk, és nem is ismerünk. Elvesztettem minden reményem ezzel a szánalmas klánnal kapcsolatban."
Örökké félelemben élni, félni, hogy az emberek rájönnek a klán sötét titkaira, hogy az Uchihák egy démontól származnak, ezeket a titkokat minden Uchiha a sírba akarta vinni magával. Ez volt minden klántag szomorú sorsa, Itachi belefáradt ebbe, nem látott jövőt, kiutat a klán számára. Nem értette, miért szégyellik társai a származásukat, ahelyett hogy büszkék lennének az emberek fölött álló hatalmukra, örökségükre. Nem értette miért zárnak el egy ekkora hatalmat, ahelyett hogy használnák. Elvesztette minden reményét a klánnal kapcsolatban, mert megvetette az utat, amit választottak.
Attól a pillanattól kezdve, hogy Itachi megtudta a klán eredetének titkát, furcsamód élvezte, és felsőbbrendűnek kezdte magát érezni. Valamiképp még különlegesebb volt, mint a többiek. Aztán a beteg és összezavarodott elméje még messzebbre ment. Ki akarta szabadítani a Tengu-királyt. Készen állt, hogy feláldozza testét a világon valószínűleg létező legnagyobb hatalomért cserébe, készen állt, hogy felajánlja testét a Tengu-királynak.
Itachi nemsokára akcióba lépett, amint halott az Akatsuki tervéről, a legendás démonok elfogásáról, csatlakozott hozzájuk. Szüksége volt a segítségükre, hogy megszerezze a Kyuubi csakráját. Ám ez nem minden, kellett találni még két másik Mangekyou Sharingan használót is. Kis idő múlva találkozott eggyel, aki segíteni is szándékozta terveiben. Már csak egy harmadik emberre volt szüksége. Tudta, hogy klántársai sose ölnék meg a legjobb barátjukat, hogy Mangekyou Sharingan-t szerezzenek, ezért gyávának tartotta őket, megvetette őket. Ám eszébe jutott egy érdekes terv, amivel a klán segíthetné az ő céljait? Azzal, hogy az ő kistestvéréből Mangekyou Sharingan használót faraghasson.
Egy teliholdas éjszakán, az ősi vér Itachiban teljesen felébredt, és megölte az egész klánt, a szüleivel együtt. Ez után megvárta Sasuke-t, hogy hazaérjen, el akarta neki mondani, hogy ő tette mindezt. A Tsukiyomi használatával megmutatott a testvérének minden egyes véres részletet, hogy egész életében emlékezzen erre. Azt akarta, hogy Sasuke gyűlölje őt, gyűlölje eléggé ahhoz, hogy megölje a legjobb barátját, csakhogy hozzájusson a Mangekyou Sharingan hatalmához. Elmondta neki a titkos templom helyét, így kisöccse is megtudhatta a sötét titkokat. Azt akarta, hogy Sasuke azt az utat válassza, amit ő szánt neki, a bosszúálló útját.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagyandrea10@gmail.hu

(uzumakihisana, 2015.06.21 11:23)

nagyon jó :)

 

 Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 263304
Hónap: 2525
Nap: 85